Friese Boys C2 tegen de ouders

Zaterdag 11 juni  2016

Friese Boys C2 – Ouders/gezinsleden                                2-2         (0-1)

De jaarlijkse afsluiter van het seizoen kon op zaterdagavond om 19.00 uur gespeeld worden.

Friese Boys C2 was niet compleet, Eelze en Wolter waren afwezig, er waren 12 spelers aanwezig.

De tegenstander bestond uit de jeugdleden Sietze Pel, Arjan Pilot, Sietze Wiersma, Meindert Boorsma en ouders Ineke Adema, Leo Boorsma, Hielke de Graaf, Oetzen Wiegersma, Eeuwco Broersma, Fokke Bakker, André Boorsma + coaches Jitse de Vries en Pieter vd Wijk.

Er werd gespeeld 12 tegen 12 onder leiding van het arbitrale trio scheidsrechter Jac. de Vries en zijn assistenten Durk Pilat en Jelle de Graaf. In de beginfase ging de strijd gelijk op, C2 had wel het betere van het spel, maar keeper Oetzen had er goed het oog in. Toch kwamen de ouders op voorsprong toen Jitse, Pieter in de diepte bediende, die alleen voor keeper Jelmer Boorsma raak schoot 0-1. C2 kreeg mooie uitgespeelde kansen, voorbereiden werk van Nick, Lieuwe Jan, Albert Jan, maar Jan Peter, Pieter en Marten schoten vanaf de strafschopstip rakelings over. Het bleef bij een nipte voorsprong bij rust. Ranja was er voor een ieder ingeschonken door kastelein Wietse.

In de 2e helft kwam Jitse bij C2 te spelen en werden de ouders onder druk gezet, keeper Oetzen had het druk, maar hield lange tijd stand. Halverwege de 2e helft ging het positiespel van André en Hielke  mis en kwam de bal van dichtbij tegen de hand van Klaas. Klaas mocht doorgaan en Oetzen redde in 1e instantie op het schot maar de rebound werd overtuigend ingeschoten 1-1. Leo, Meindert en Eeuwco kregen grote kansen, maar Niels, Ljibbe Sicco, Luut en keeper Jelmer konden een treffer voorkomen. C2 kwam wederom op achterstand toen een corner niet weggewerkt kon worden en Meindert toch kon scoren 1-2. C2 ging verwoed op zoek naar een treffer Oane, Pieter (geruild met Jitse), Klaas en Nick waren dichtbij, maar de verdediging Ineke, André, Meindert, Hielke, Fokke kraakte en in de blessuretijd ging het toch mis. Keeper Oetzen had zijn shirt overgedragen aan Hielke en hij verkeek zich op een schot van Nick en 2-2 was een feit.

Daarna werden de strafschoppen beter genomen door Friese Boys C2, uiteindelijk stapten zij als morele winnaar van het veld. Na de wedstrijd werden scheidsrechter Jac. de Vries, Pieter vd Wijk en Jitse de Vries nog in het zonnetje gezet door Hielke voor hun inzet als scheidsrechter en coach/trainer voor Friese Boys C2 dit seizoen. Hielke kreeg van Jan Peter namens de spelers ook een mooie KNVB fluit “de fox” aangereikt, een welkome verrassing. Kastelein Wietse en hoofd barbecue Laurens hadden de zaakjes prima voor elkaar en samen met spelers/ouders/vrijwilligers werd nog na gesproken over seizoen 2015/2016.