FRIESE BOYS PAKT VOLLE BUIT TEGEN TERNAARD

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Ternaard gewonnen. Na een 2-2 ruststand werd het uiteindelijk 4-2.

Het eerste half uur was voor Friese Boys. Pier Kempenaar was na een voorzet van Rienk Postma dicht bij een treffer maar doelman Jaap Gulmans van de gasten bracht redding. De doelman was ook op zijn post toen Postma na een solo gevaarlijk voor het doel opdook. Direct daarop was het raak toen Pier Kempenaar van buiten het strafschopgebied raak schoot, 1-0. Friese Boys breidde de voorsprong uit toen René de Jong op links doorbrak en de bal op maat voorgaf waarna Kempenaar moeiteloos kon scoren, 2-0. In het laatste kwartier kwamen de gasten echter sterk terug. Danny Post schoot acht minuten voor de thee raak uit een vrije trap, 2-1. Drie minuten voor de thee werd het gelijk toen Post opnieuw raak knalde, 2-2. Ternaard ging nog voor de thee op jacht naar de voorsprong maar doelman Auke Hoekstra stopte een vrije trap van Post en Remko van der Kooi schoot na een pass van Jacob van der Veen over.

Na de thee herstelde Friese Boys zich en na voorbereidend werk van Andries van der Zwaag liet Evert Jan Evers 3-2 aantekenen. Een kwartier na de thee kwam een weggewerkte bal voor de voeten van Erik Hilboezen die Friese Boys vervolgens op een 4-2 voorsprong bracht.

De gasten gaven zich niet gewonnen en een schot van Jan Pieter Prins belandde in de handen van Hoekstra. Pier Kempenaar had na een pass van Pieter van der Zwaag de beslissing in handen maar zijn inzet rolde rakelings naast het doel. Ternaard probeerde het nog in de slotfase maar Gosse-Reinder Kingma kopte naast en Jan Pieter Prins zag zijn inzet door Rienk Postma van de doellijn gehaald. Een lob van Jacob van der Veen ging eveneens naast waardoor het 4-2 bleef.