Verslag Eastermar 1 – Friese Boys 1

SANDER HOEKSTRA SCHIET FRIESE BOYS LANGS EASTERMAR

EASTERMAR – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Eastermar met 2-4 gewonnen. Spits Sander Hoekstra was met drie doelpunten in de tweede helft de gevierde man bij ‘De Boys’.

Binnen de minuut stond Friese Boys op voorsprong. Goed voorbereidend werk van Pieter van der Zwaag werd door broer Andries met een mooi schot afgerond, 0-1. Friese Boys bleef de betere ploeg en Sander Hoekstra zag een poging tegen de lat belanden. Een kopbal van Hoekstra na een hoekschop verdween over het doel. Halverwege de eerste helft werd het onverwacht gelijk toen doelman Theo Beerda mistastte op een kopbal van aanvoerder Albert Brouwer, 1-1. Beerda herstelde zich goed met reddingen op inzetten van opnieuw Brouwer en Kees Schotanus. Pogingen van Hoekstra en René de Jong namens Friese Boys misten daarna de juiste richting, zodat het tot de thee 1-1 bleef.

Na de rust kreeg Kees Schotanus een goede kans om de thuisclub op voorsprong te zetten, maar de aanvaller schoot naast. Friese Boys scoorde wel; een voorzet van Rienk Postma werd ingeschoten door Sander Hoekstra, 1-2. EvertJan Evers kreeg een grote kans op 1-3, maar hij trof de paal. Friese Boys kreeg nog meer kansen, maar wist ze niet te benutten. Twintig minuten voor tijd had Sander Hoekstra wel succes, 1-3. De strijd was echter nog niet gestreden. Theo Beerda redde prima op een vrije trap van Albert Brouwer. Daarna leek verdediger Pieter Boersma met een kopbal zijn eerste competitiedoelpunt ooit voor Friese Boys te scoren, maar wegens buitenspel ging het feest niet door. De thuisclub kwam op 2-3 toen invaller Lieuwe Nijboer raakschoot. Kees Schotanus kreeg de mogelijkheid op 3-3, maar wist deze niet te verzilveren. Het slotakkoord was voor Sander Hoekstra. Na een inzet van invaller Marten Starkenburg schoot de aanvaller zijn derde van de middag binnen, 2-4.