Verslag Friese Boys 1 – Beetgum 1

FRIESE BOYS BLIJFT NA VERLIES TEGEN BEETGUM  IN ONDERSTE REGIONEN

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys is zaterdag tegen een nieuwe nederlaag aangelopen. De thuiswedstrijd tegen Beetgum werd met 1-4 verloren. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan sponsor en voormalig doelman Douwe Kootstra, die op 57-jarige leeftijd overleed.

Nadat pupil van de week Jurjen Noorlander zijn doelpunt had gescoord werd afgetrapt en de gasten waren meteen gevaarlijk maar aanvoerder Marten-Johannes Bloem schoot naast. Aan de andere kant schoot Pier Kempenaar voorlangs. Na een kwartier nam Friese Boys de leiding: een vrije trap van Wietse van der Land verdween via de Beetgum-muur achter doelman Jaap Montsma, 1-0. De gasten leken al snel gelijk te maken maar Pieter Boersma kopte een inzet van Jort-Haije Dijkstra van de doellijn. Geert-Jan de Vries kreeg voor de gasten een unieke kans maar van dichtbij schoot de aanvaller over. Toch werd het gelijk, vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Robby Efdé raak, 1-1. Vier minuten later namen de gasten de leiding: Een voorzet van Geert-Jan de Vries werd ingekopt door Robin Bruinsma 1-2. Eberhard Kloosterman van Friese Boys schoot hoog over het Beetgumer-doel. De gasten kregen mogelijkheden op 1-3 maar Willem-Jan Dijkstra schoot naast en Efdé kwam deze keer niet langs Auke Hoekstra.

Acht minuten na de thee werd het 1-3. Opnieuw was het Robby Efdé die de bal achter doelman Hoekstra joeg, 1-3. Wietse van der Land was nog dicht bij 2-3 maar zijn inzet ging naast. Een hard schot van invaller Shaquille van der Velde belandde op de vuisten van Hoekstra terwijl Eberhard Kloosterman nogmaals over het Beetgum-doel richtte. Pier Kempenaar en Johannes Beiboer slaagden er ook niet in de aansluitingstreffer op het scorebord te brengen. In de laatste minuut wreef invaller Jorren Drost nog wat meer zout in de Friese Boys-wonde door de 1-4 binnen te schieten, Friese Boys daarmee in vertwijfeling achterlatend.