Verslag Friese Boys 1 – HFC ’15 1 zaterdag 21 november 2015

FRIESE BOYS VERLIEST DOELPUNTRIJK OEFENDUEL

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys speelde zaterdag een oefenduel tegen HFC’15 uit Hoogkerk. Het werd een doelpuntrijk duel waarin de gasten met 4-5 aan het langste eind trokken.

In het eerste half uur bleven de pogingen van beide teams zonder resultaat. Doelman Auke Hoekstra van Friese boys en zijn collega Sander Mulder brachten enkele keren uitstekend redding. Na een half uur was het raak voor de gasten. Na een vrije trap belandde de bal bij Enrico Maatita die ineens raak knalde, 0-1. Pier Kempenaar kreeg de kans op 1-1 maar hij schoot over. Het werd voor de thee toch gelijk. Voorbereidend werk van Erik Hilboezen werd afgerond door Johannes Beiboer 1-1.

Na de thee nam Friese boys in de eerste minuut een voorsprong. Een goede aanval via Ludo Bosma en Erik Hilboezen werd opnieuw door Beiboer afgerond, 2-1. Drie minuten later was het weer gelijk toen middenvelder Erwin Siekman via de paal raak schoot, 2-2. Een inzet van invaller Simon Cageling werd door een Boys-verdediger uit de doelmond gekopt. Pal daarop scoorde Johannes Beiboer met een fraaie lob over doelman Mulder zijn derde treffer, 3-2. Ook nu bleef de stand niet lang op het scorebord staan want Siekman scoorde zijn tweede treffer, 3-3. Een kwartier voor tijd probeerde Ludo Bosma een dieptepass op Johannes Beiboer maar wellicht tot zijn eigen verbazing vloog de bal in het doel, 4-3. De bezoekers gaven niet op en na een overtreding op Leon Hofsteenge kregen ze een strafschop. Stephan Boersema schoot deze keihard achter de voor Auke Hoekstra ingevallen Chris Merkus, 4-4. Nadat een doelpunt van HFC wegens buitenspel was afgekeurd wonnen de gasten alsnog: Leon Hofsteenge scoorde vlak voor tijd de winnende treffer, 4-5.