Verslag Friese Boys 1 – Opende 1 dd 26-9-2015

FRIESE BOYS EN OPENDE DELEN DE PUNTEN

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys en Opende hebben zaterdag met 1-1 gelijkgespeeld. Bij rust was de stand nog 0-0.

Beide ploegen moesten in de eerste minuten een tegenslag incasseren. Bij Friese Boys viel doelman Auke Hoekstra geblesseerd uit en bij Opende overkwam Koen Post hetzelfde. Het eerste gevaar kwam van Opende verdediger Wietse Eringa die de bal over invaller-doelman Chris Merkus schoot maar de bal ging naast het Friese Boys-doel. Een kopbal van Pier Kempenaar ging over het Opende-doel. De gasten waren de sterkere ploeg in deze fase. Een voorzet van Arjen Veenstra werd over gekopt door Arnold Oosterbaan en een schot van Jarno Westerhof ging via de handen van doelman Merkus naast.

Na de pauze kwam Friese Boys beter uit de verf. Een kopbal van Ludo Bosma ging naast en Pier Kempenaar kopte voorlangs na een voorzet van Pieter van der Zwaag. De gasten namen de leiding: Na een mooie pass van Fokke Zuiderveld kwam Jarno Westerhof alleen voor het doel en hij scoorde beheerst, 0-1. Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten: Johannes Beiboer legde terug op Ludo Bosma die hard inschoot, 1-1. Pieter van der Zwaag kreeg de mogelijkheid op 2-1 maar kreeg de bal niet onder controle en Ludo Bosma schoot in handen van doelman Eppie Pijpker. Aan de andere kant moest doelman Merkus ver uit zijn doel om een doelpunt van Edwin Elzinga te voorkomen. Het bleef daarom bij 1-1,

“In de eerste helft zat er meer in voor ons”vond Fokke Zuiderveld van Opende. Nadat hun keeper uitviel zagen we mogelijkheden. We creëren echter te weinig. We zijn moeizaam gestart in de competitie en Friese Boys is toch een ploeg waartegen je punten moet pakken. We maken een mooie goal maar daarna letten we even niet op en is het weer gelijk.

Ïk denk dat we gelijkwaardig waren”vond Pieter van der Zwaag van Friese Boys. “De eerste helft was niet goed. De trainer zei in de pauze dat we er meer energie in moesten steken, feller moesten spelen en meer moesten combineren. Na rust begonnen we sterker. Ik miste zelf een goede kans. Het gaat wel aardig momenteel, de sfeer is goed en op de training is er honderd procent inzet. Vorige week wonnen we en nu pakken we weer een punt, er zit vooruitgang in”