Verslag Friese Boys – Franker onder 23 zaterdag19 november 2016

WINST VOOR FRIESE BOYS IN OEFENDUEL

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen een team van SC Franeker met spelers onder de 23 jaar. De roodwitten wisten deze wedstrijd met 4-2 te winnen.

Al na vijf minuten nam Friese Boys de leiding: na een pass van Erik Hilboezen scoorde Rienk Postma, 1-0. Nog binnen de minuut was het ook al weer gelijk toen Sander Hoekstra vrij voor het Friese Boys-doel opdook en scoorde, 1-1. De thuisclub kreeg daarna goede mogelijkheden maar Pier Kempenaar en Sietse Hoogsteen scoorden niet. Friese Boys kwam toch op voorsprong toen Sietse Hoogsteen in stelling werd gebracht door Erik Hilboezen en nu was het wel raak, 2-1. Vijf minuten voor de thee kwam SC Franeker weer op gelijk hoogte door een treffer van opnieuw Sander Hoekstra, 2-2.

Direct na de pauze nam Friese Boys weer een voorsprong toen Andries van der Zwaag via de paal raak schoot, 3-2. Daarna kreeg de thuisclub kansen om de score uit te breiden maar Evert-Jan Evers, Erik Hilboezen, Wietse van der Land en Johannes Beiboer scoorden niet. Doelman Auke Hoekstra voorkwam de gelijkmaker bij een uistekende kans van Pedro Lopes. Direct daarop scoorde Pier Kempenaar na een voorzet van opnieuw Erik Hilboezen 4-2. Daar bleef het uiteindelijk bij omdat Auke Hoekstra nog prima redde op een schot van Yannick Strampel.