Verslag Friese Boys JO15-1

Zaterdag 28 oktober

ONT JO15-1 – Friese Boys JO15-1                   1-4 (0-4)

Friese Boys staat onder in de middenmoot met 4 punten uit 4 wedstrijden. ONT behaalde 2 punten meer, dus bij winst kon Friese Boys weer een plaats stijgen. Yoran was afwezig en Jan Peter, Pieter en Klaas maakten de selectie van 14 spelers compleet.

Om 8.45 uur werd er onder droge weersomstandigheden afgetrapt op het kunstgrasveld. Alras bleek dat er mogelijkheden waren om ONT te verslaan. Friese Boys was regelmatig op de helft van de tegenstander te vinden. Het duurde even voordat Klaas de score opende na een assist van Nick. Spits Marten pikte zijn goaltje ook mee door via een tegenstander het doel te vinden. Even later maakte Marten er zelfs 0-3 van met een bekeken schot in de hoek. Klaas maakte het kwartet vol. Er was een nog een scrimmage waarbij 5x de bal van de lijn werd gehaald en geen goal opleverde. Sieds had ook kansen maar het geluk was niet aan zijn zijde. ONT kwam er regelmatig gevaarlijk uit, maar Oane en Luut speelden een puike partij met behulp van regisseur Ljibbe Sicco. Keeper Jelmer kreeg daardoor niet veel te doen en Friese Boys kon gaan rusten met een comfortabele 0-4 voorsprong.

In de 2e helft speelde ONT 4-4-2 dus was even zoeken en ONT scoorde zelfs tegen na een solo van de aanvallende middenvelder 1-4. Friese Boys kreeg daarna enkele dotten van kansen Sieds, Jan Peter, Klaas wisten deze niet te benutten. Uiteindelijk bleef het na een matige 2e helft 1-4 en stijgt Friese Boys naar de 4e plaats in de competitie. Aanstaande zaterdag 4 november komt koploper MKV op visite dit team heeft alle wedstrijden gewonnen en om 10.45 uur wordt er afgetrapt.