Verslag Friese Boys JO19 – WTOC / Oostergo JO19

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen het combinatieteam van WTOC en Oostergo op het programma. Vanaf de aftrap was het meteen Friese boys wat fel uit de startblokken kwam en hierdoor was het eerste deel van de wedstrijd dan ook voor friese boys. Veel duels werden er gewonnen en er kwamen enkele goede kansen, maar onder andere Matthijs en Boyen wisten deze mogelijkheden helaas niet te verzilveren. Verder bleef het achterin met Heinze, Peter, Durk en Gert-Jan wel goed dicht dus grote kansen voor de gasten bleven gelukkig uit.

Na een half uur spelen kwam er echter een verrassende wending in de partij. WTOC/Oostergo, dat eigenlijk dus nog niet gevaarlijk was geweest, kreeg een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal die door de gasten in de bovenhoek werd gelegd. 0-1 en dit werd tevens de ruststand.

Na een speech van Fredy in de rust volgden er voor aanvang van de tweede helft nog 3 wissels. Eelko voor Durk, Dirk voor Jelmer en Wietze voor Matthijs. De 2e helft was nog maar amper 3 minuten onderweg en de gelijkmaker was al een feit. Matthias stuurde met een vrije trap Dirk weg de 16 meter van de tegenstander in, laatstgenoemde wist de bal hard voor te geven, waarna Wietze er bij de tweede paal voor zorgde dat er gejuicht kon worden. Friese boys drukte nu door en in de 65e minuut was het dan weer raak. Dirk ging ditmaal in de 16 meter tussen 2 tegenstanders door, wist de achterlijn te bereiken en voor te geven op Matthias. Matthias wist dit buitenkansje goed op waarde te schatten en hij liet de 2-1 noteren. Keurig doelpunt. Friese boys nam nu wat gas terug en prompt was er in de 75e minuut alweer de gelijkmaker. Balverlies op het middenveld, achterin even niet opletten en de tegenstander wist deze kans gelijk af te straffen. 2-2. Het slotoffensief moest nu dus weer ingesteld worden en gelukkig werd dat ook beloond. Wederom Matthias die Dirk in de 83e minuut weg stuurde de 16 meter in. Ditmaal maakte Dirk het zelf koelbloedig af met een bal door de benen van de keeper. 3-2 en hierdoor bleven de 3 punten terecht op de Seadkampe.

Een goede teamprestatie met nog een bijzondere vermelding voor Tjalling Mellema die over het gehele veld zeer nuttig aanwezig was.