Verslag Leovardia – Friese Boys zaterdag 26-11-2016

FRIESE BOYS DELFT ONDERSPIT TEGEN KOPLOPER SC LEOVARDIA

LEEUWARDEN – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen koploper SC Leovardia met 3-0 verloren. Bij de rust was de stand 1-0.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Van der Leur uit Emmeloord trokken ‘De Boys’ ten aanval maar schoten van Andries van der Zwaag en Wietse van der Land werden een prooi voor thuisclub-doelman Mohite Tibben. Het was SC Leovardia dat de leiding nam: Na een valpartij van Niels Hartman deponeerde arbiter Van der Leur de bal op de penaltystip. Daar was niet iedereen het mee eens. “De Leovardia-speler kreeg een duw in de rug, dat is een directe vrije schop en in het strafschopgebied een strafschop. Ik stond op drie meter afstand. Dan kan ik wel de andere kant opkijken maar er wordt wel van mij verwacht dat ik volgens de regels fluit” aldus de arbiter na afloop. De strafschop werd benut door Niels Hartman zelf, 1-0. Doelman Auke Hoekstra van Friese Boys redde daarna bij een vrije trap van opnieuw Hartman. Vlak voor de thee schoot Robbin Bantjes na een goede actie net over.

Na de thee mazzelde Friese Boys toen Kris Rozendal een enorme kans liet liggen. Auke Hoekstra redde uitstekend bij een kans van topscorer Vic Rozendaal. Aan de andere kant zag Wietse van der Land zijn vrije trap rakelings naast het doel verdwijnen.  Auke Hoekstra redde vervolgens uitstekend op schoten van Jamie Docherty en invaller Ismail Bourakba. Het werd pal daarop toch 2-0 door een schot van verdediger Patrick Zondervan. Nadat Wietse van der Land nog eens in de handen van Tibben schoot kreeg de thuisclub nog enkele prima mogelijkheden. Hoekstra redde prima op een knal van Docherty maar was kansloos op een inzet van invaller Niels Huizinga 3-0. Een lob van Ashley Birkenholz leek vlak voor het einde de 4-0 op te leveren maar Rienk Postma redde koppend op de doellijn.