Verslag ODV 1 – Friese Boys 1 Zaterdag 23 september 2017

PIJNLIJKE NEDERLAAG VOOR FRIESE BOYS TEGEN ODV

WIJNJEWOUDE – Friese Boys speelde zaterdag de openingswedstrijd van de competitie uit tegen ODV (Ontspanning Door Voetbal). Het werd een mislukte seizoenstart voor de ploeg uit Kollumerzwaag want de thuisclub won met liefst 6-2.

De eerste kans voor ODV diende zich al na 5 minuten aan maar doelman Johan de Jong redde uitstekend op de inzet van Stefan Roffel. Het was Friese Boys dat na tien minuten de leiding nam. Doelman Niels van der Meer liet de bal los na een schot van René de Jong en Sander Hoekstra profiteerde, 0-1. Johan de Jong voorkwam de gelijkmaker met een redding op een vrije trap van Niels Hylkema. Even later was het toch gelijk. Na balverlies op het middenveld bij Friese Boys schakelde ODV razendsnel; dat leidde tot een kans voor Thomas van der Lei en de middenvelder benutte deze koelbloedig, 1-1.  Joop Welfing miste daarna een goede kans en De Jong redde op een kopbal van verdediger Michel van der Werf. Tien minuten voor de rust redde De Jong op een inzet van Stefan Roffel; De rebound kwam opnieuw bij Roffel die Joop Welfing in stelling bracht en toen was het raak, 2-1. Het vlagsignaal voor buitenspel werd door arbiter Adema niet gehonoreerd.  Een geweldig schot van Johannes Beiboer betekende bijna 2-2 maar de bal ging net naast. Voor de thuisclub wisten Robin Kiers en David Veninga evenmin te scoren.

In de tweede helft stortte het verzet van Friese Boys al gauw ineen. Na vijf minuten schoot Joop Welfing een vrije trap vanaf de rand van de zestien binnen 3-1. Twee minuten later mocht ook Niels Hylkema een vrije trap nemen en ook hij schoot raak, 4-1. Vier minuten later leidde een foute pass bij Friese Boys tot een treffer van Robin Kiers die keihard uithaalde, 5-1. Bij Friese Boys kwam Marten Starkenburg in de ploeg en zijn eerste balcontact betekende een treffer, 5-2. Opnieuw kreeg Friese Boys een vrije trap tegen en Robin Kiers schoot hard raak, 6-2. Invaller Yorrick Roffel was nog dicht bij 7-2 maar hij trof keihard de paal. Het bleef daarom uiteindelijk bij 6-2.