Verslag oefenduel Friese Boys -Drogeham zaterdag 18 november 2017

Friese Boys wint oefenduel van Drogeham

De competitiewedstrijden van zowel Friese Boys als Drogeham waren in verband met de toestand van de velden afgelast. De ploegen speelden daarom een oefenduel in De Westereen op kunstgras. Friese Boys won overtuigend met  7-2.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Oetzen Wiegersma gaf Friese Boys gelijk druk op de verdediging van Drogeham en na 7 minuten wist Rene de Jong Johannes Beiboer te bereiken die simpel de 1-0 voor Friese Boys kon scoren. Uit een corner van Friese kopte een speler van Drogeham de bal in eigen doel en dat betekende 2-0 voor Friese Boys. Erik Hilboezen scoorde met links de 3-0 voor Friese Boys. Hierna kwam Drogeham iets beter in de wedstrijd en dit leverde ook een kans op die naast werd geschoten. Even later kon uit een foutieve doeltrap Drogeham toch scoren en brachten de stand op 3-1. Vlak voor rust bracht Johannes Beiboer een diepe bal van Wietze van der Land prima onder controle en scoorde beheerst de 4-1. Dit was tevens de ruststand. Na de pauze, waarin Friese Boys 4 spelers wisselde, bracht Sander Hoekstra de stand op 5-1 toen hij na een corner de bal beheerst in  de verre hoek deponeerde. Na een goede pass van Rienk kon Pier de bal voorgeven en schoot Rene de Jong beheerst het zesde doelpunt van Friese Boys tegen de touwen. Na een schot van Pier wat door de keeper werd gepareerd was Rene de Jong attent en scoorde het zevende doelpunt, 7-1. In de slotfase kon Drogeham de stand nog een iets rooskleuriger aanzien geven door vanaf de rechterkant keeper Johan de Jong te passeren. Eindstand 7-2. Een nuttige oefenpartij.

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra.