zaterdag 23 september 2017 VIOD JO11-1 – FRIESE BOYS JO11-1 4-1 (2-0)

En nadat Laurens 1x in zijn handen klapte en riep, zat iedereen klaar om naar Driesum te gaan.

De zon stond al heerlijk aan de lucht te schijnen, dit is een fijne bijkomstigheid na al die nattigheid.

Na het startsein werd ook wel duidelijk dat het speelveld van VIOD nog behoorlijk nat dus glad was.

Maar al vrij snel leek VIOD toch het betere team te zijn, tegen een goed terug vechtend Friese Boys.

Maar die steeds iets te kort leek te komen, door net iets te zacht of niet goed over te spelen en

hierdoor liepen ze steeds een stapje achter de feiten aan. Friese Boys gaf soms ook te veel ruimte

achterin vrij rond het strafschopgebied, Wieger Jitse v/d Land, Javier Henstra en Jurjen Noorlander

waren hard aan het vechten om de bal weer terug naar voren te krijgen.

En wanneer zij net niet genoeg weerstand konden bieden, was daar keeper Robert Sijtsma

die ook aardig zijn mannetje stond. Maar na meer dan de helft van de eerste helft gespeeld te

hebben, bleek de aanvoerder van VIOD toch een gat te vinden door de verdediging en langs onze

doelman heen 1 – 0. Voor de rust wist VIOD opnieuw een opening te vinden en maakte er 2 – 0 van.

Even met z’n allen rust met een glaasje limonade en nog wat aanwijzingen voor de 2e helft en spelen

maar weer. Maar na de rust was er een prachtig overspelen van Jurjen de Boer op Fokke Heikamp

die doorpaste naar Jesse Komrij, hierdoor kon Jesse de stand op 2 – 1 te zetten. Ook probeerde

Jelte Feenstra een voorzet naar Tjitze Jenco v/d Land te passen, maar helaas naast.

De mee reizende ouders en Pake hoopten nog op een gelijk spel. Maar toen VIOD nogmaals door de

verdediging heen ging en 3 – 1 op het scorebord te zetten, lieten de Friese Boys spelers hun hoofd

een beetje hangen. Hierdoor kon VIOD nog 1x profiteren en zette de aanvoerder van VIOD de stand

op 4 – 1. De jongens van Friese Boys hebben prima gevochten, maar soms tref je tegenstanders die

net iets beter zijn. Jammer maar niet te lang treuren…

de kopkes der wer foar en de folgende keer better !!! Goed gedaan mannen.