Verslag zaterdag 8 oktober 2016

Zaterdag 8 oktober 2016

Hardegarijp JO15-2 – Friese Boys JO15-1                  1-3         (1-0)

Helaas moest de doordeweekse oefenwedstrijd tegen VIOD worden afgelast en kon de voorbereiding plaatsvinden op middenmotor Hardegarijp. Bij Friese Boys was Daniël Noorlander afwezig en er waren 14 spelers beschikbaar.

Om 9.00 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld van Hardegarijp, dit veld was sinds 3 weken vrijgegeven, omdat er een kunstgrasveld was aangelegd. Na het verrassende gelijkspel van vorige week, was er het nodige vertrouwen getankt en onder zonnige weersomstandigheden speelde Friese Boys een puike beginfase, helaas blijkt Friese Boys in de 1e helft moeilijk tot scoren te komen. Friese Boys middenveld met Lieuwe Jan, Nick en Pieter zorgden voor voldoende aanvoer voor de voorwaartsen. Er waren voldoende kansen voor Klaas, Oane, Jan Peter, Marwan en Nick, maar de bal ging naast of over of in de handen van de keeper. Een foute inschatting van libero Ljibbe Sicco leverde een kans op voor de spits, die alleen voor keeper Jelmer scoorde 1-0. Friese Boys verdediging met Luut, Niels, Ljibbe Sicco en Jan Peter speelde de gehele wedstrijd uitstekend en gaf bijna geen kans weg, zelfs geen corner. Friese Boys ging rusten met een onnodige achterstand. Er was nog malheur met het materiaal van Marwan zijn schoen werd in de rust gerepareerd met ducktape. In de 2e helft ging Friese Boys door met kansen creëren, Klaas kreeg de meeste kansen alleen voor de keeper met links kon hij niet scoren. Halverwege de 2e helft kwam Klaas in de positie om te af te ronden en dat deed hij met rechts 1-1. Een verdiende gelijkmaker. Hardegarijp kwam beter in de wedstrijd en vooral centraal en links op het midden kwamen ze regelmatig door. Toch was het Niels of Ljibbe Sicco die heel vaak de situatie goed inschatte en de kansen konden verijdelen. Invallers Eelze en Albert Jan moesten wennen aan het tempo in de wedstrijd en hadden moeite met het winnen van duels. Nick kwam in het veld en was regelmatig zijn tegenstander de baas. De goed ingevallen Marten werd de diepte ingestuurd door Nick en ging onderuit in het strafschopgebied, de scheidsrechter besliste strafschop en wederom kon Ljibbe Sicco deze penalty met overtuiging binnenschieten 1-2. Klaas stelde even later Jan Peter in staat de wedstrijd te beslissen, helaas ging zijn inzet naast. Hardegarijp probeerde het wel, maar liet grote ruimtes achter de verdediging. Bij een omschakeling kwam Marwan in balbezit en passte op Oane die duelleerde met zijn tegenstander en won, doordat Hardegarijp man op man speelde en geen rugdekking aanwezig was, stevende hij alleen op de keeper af. Klaas was meegelopen, er waren 2 keuzes, omdat de keeper twijfelde kon Oane zelf de bal binnenschieten en zo werd de wedstrijd beslist 1-3. De 1e winst in deze competitie verdiend en een echte teamprestatie, inmiddels is de 6e plaats een feit.

Zaterdag 15 oktober wordt er uit gespeeld tegen SJO Bergum BCV combinatie JO15-2 OM 10.30 uur.