Verslag vrijdag 13 oktober 2017 Friese Boys 45+ (kampioen)

Op vrijdag de 13e kon Friese Boys de najaarsreekstitel grijpen bij 3 winstpartijen. Onder heerlijke weersomstandigheden werd er omstreeks 19.30 uur afgetrapt. Coach/speler Jan Kempenaar was weer terug en had de leiding van Hielke de Graaf overgenomen. Er waren 10 spelers aanwezig. Johannes, André, Hielke, Wietse, Fredy, Jitze, Piet, Leo, Jan K. en Sieger.

1             Friese Boys       6-16      15-2

2             Ropta Boys        6-8         4-4

3             Birdaard              6-6         7-11

4             Dokkum              6-4         5-14

Friese Boys – Ropta Boys                         1-0

Tegen concurrent Ropta Boys worden altijd spannende wedstrijden gespeeld.

In de beginfase was Friese Boys de bovenliggende partij. De tegenstander speelde slordig en de gebroeders De Graaf Hielke (punter) en Wietse (2x van Duinen/Harkemase Boys) waren dichtbij een treffer, helaas was de keeper ter plaatse. Sieger raakte de paal. Na nog wat mogelijkheden te hebben gemist, kwam Ropta Boys ook gevaarlijk opzetten. Gelukkig waren ze te gehaast in de voorhoede en anders was het trio Hielke, André en keeper Johannes aanwezig om de kansen te verijdelen. Jitze ging nog door de enkel en kon helaas niet meer spelen, dat was een aderlating. In de slotminuten kreeg Friese Boys een vrije trap vanaf 8 meter. De keeper had weinig zicht en Sieger kromde de bal in het doel en werd daarmee matchwinner.

Dokkum – Birdaard                                     1-0

Friese Boys – Birdaard                                               7-0

Friese Boys had vertrouwen na winst op de concurrent. Op kunstgras moest er aangetreden worden tegen gastheer Birdaard. Friese Boys liet het balletje rondgaan en schakelde indien mogelijk snel naar voren. De goals vielen als rijpe appelen. Binnen 11 minuten was de stand al 5-0. De goals werden gemaakt door Jan met zijn chocoladebeen, Wietze 2x, Fredy van eigen helft, Piet zoef diagonaal schot, eigen goal en Sieger. Leo werd 2x flink geraakt door een gefrustreerde tegenstander, gelukkig geen blessure.

Ropta Boys – Dokkum                                               2-2

Friese Boys – Dokkum                                               3-1

Door het gelijke spel van Ropta Boys was de titel al bereikt, dus kon er lekker gevoetbald worden. Friese Boys speelde bij vlagen uitstekend en de doelpunten waren om van te smullen als je van combinatiespel houdt. Jan en Leo 2x waren de afmakers. Sieger werd geraakt na een charge van een Dokkum speler en moest ook geblesseerd het veld verlaten. Hilarisch was de actie van spits Piet, hij werd in de slotfase de diepte in gestuurd en hij leek de bal te halen, maar viel over de achterlijn voorover in de drek. Dokkum deed toch nog wat terug en met een strakke schuiver moest keeper Johannes toch 1x vissen. De achterhoede Johannes, Hielke en André waren vandaag niet de scorende spelers, waren zeer nuttig in de verdediging en zorgden voor aanvoer naar het middenveld en de spitsen.

Birdaard – Ropta Boys                                               1-3

Stand na 3 speelronden

1             Friese Boys       9-25      26-3

2             Ropta Boys           9-12      9-8

3             Dokkum                9-8         9-19

4             Birdaard               9-6         8-22

In de 3e helft werd de champagne natuurlijk ontkurkt en met nog een speelronde te gaan in Dokkum op 3 november was de titel al een feit.