Verslagen vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober 2015

Vrijdag 30 oktober 2015

Friese Boys 45+ te Hardegarijp

Friese Boys speelde hun laatste toernooi van 2015 in Hardegarijp. De spelers waren vorige keer al ongeslagen kampioen geworden. De volgende spelers waren opgeroepen door Jan Kempenaar, Wietse, Gerwin, Klaas, Tom, Jitze, Jappie,

Hielke en André.

Friese Boys – Be Quick                                            4-0

Be Quick had net hun 1e wedstrijd in deze competitie gewonnen van Hardegarijp

en blaakte van zelfvertrouwen. Friese Boys domineerde deze wedstrijd met fris combinatievoetbal. Henkie Hamstra als enig supporter aanwezig had wel tips voor de aanvallers. Jan opende de score en Friese Boys ging op zoek naar meer. Tom gaf een schitterende crossbal van linksachter naar rechtsvoor op de inkomende Wietse die de bal ineens met de binnenkant voet raak schoot een schitterende goal 2-0. Be Quick probeerde het wel, maar keeper Gerwin was goed op dreef en behield de nul. Jan en Jappie profiteerden van assists van Jitse en Jan en zo werd de eindstand bepaald op 4-0.

Friese Boys – Hardegarijp                                    8-1

Friese Boys ging na een bakje thee op dezelfde voet verder en probeerde de vrije man te vinden en dat lukte met regelmaat. Jan opende de score weer en Tom verdubbelde met een schot van 20 meter stijf in de kruising, zodat deze wedstrijd eigenlijk al was beslist. Hardegarijp probeerde met een ver hoog schot Gerwin te verschalken en dat lukte bijna. Friese Boys ging rustig verder met scoren, uiteindelijk redde Hardegarijp de eer en Friese Boys scoorde in 30 minuten maar liefst 8 keer. Goals gemaakt door Jan 3, Tom 2, Jappie 2 en Klaas.

In de 3e helft verzamelden spelers geld voor de fam. Hoogsteen en leider Meindert Hilboezen. Wietse de Graaf zorgde zaterdagmorgen voor de bezoekjes namens de spelersgroep van Friese Boys 45+.

Zaterdag 31 oktober 2015

ASC 3 – Friese Boys 4   2-1

Een zeer teleurstellend resultaat van het vierde elftal afgelopen zaterdag. Tegen de rode lantaarndrager van de ranglijst werd terecht met 2-1 verloren. De titel aspiraties kunnen nu eerst wel de kast in. Het begon wel goed, want na 2 minuten en zeventien seconden maakte Johnny de Vries 0-1. Hierna werd de strijd veel te licht opgevangen en dat werd in de tweede helft noodlottig. Hopelijk tegen Kootstertille as zaterdag gaat het beter.

Friese Boys C2 – A.S.C. C1            0-3      (0-3)

Friese Boys moest het opnemen tegen de nummer 2 uit de competitie A.S.C. uit Augustinusga, die nog ongeslagen was. Bij opkomst van de A.S.C. werd door hun al denigrerend gedaan ten opzichte van de Friese Boys spelers, moeten we tegen deze kleintjes. Friese Boys was volledig en startte om 10.15 uur lekker fel en zonder angst tegen de grote jongens. De eerste 10 minuten was voor Friese Boys en kansjes waren er maar de kracht ontbrak. A.S.C. mid/mid aanvoerder was de 1e helft hun beste speler en in balbezit zorgde hij met z’n acties, passing, loopvermogen voor een toegevoegde waarde. Friese Boys probeerde alert te zijn bij balverlies, helaas na een kwartier werd een prima crosspass van A.S.C. opgepikt door de linksbuiten en alleen voor Jelmer binnen geschoven 0-1. Even later werd er door Ljibbe Sicco een duel aan gegaan met de aanvoerder, deze viel in de 16 meter, scheidsrechter Jac. De Vries floot niet, maar daarna was er wederom een duel, toen werd de aanvoerder wel aangeraakt en een strafschop die benut werd was het gevolg 0-2. Niels viel uit met een liesblessure en dat was een aderlating. Friese Boys was een beetje van slag en dat koste nog een doelpunt 0-3.

In de 2e helft hadden de trainers (pieter en jitse) een mooie tactiek uitgevonden, de aanvoerder werd geschaduwd door Luut en Nick kon zich bezighouden met aanvallen. Dit leverde mooie kansen op voor Nick die alleen voor de keeper de bal net te ver voor hem uit had, omdat er 2 lange jongens achter hem waren. De grensrechter van A.S.C. was scherp met de vlag en dat irriteerde menig persoon. Ljibbe Sicco kreeg 2 mooie vrije trappen op 20 meter afstand helaas net langs de kruising en de keeper pareerde de inzet, maar geen doelpunt. Nick kwam nog alleen voor de keeper na een pass van Jan Peter, helaas belandde de bal in het zijnet. A.S.C. was van slag en de spits kreeg zelfs de gele kaart voorgeschoteld en dat betekende 10 minuten met een man minder. Klaas en Oane kregen kansen in die fase, maar de keeper bleef baas. Het gehele team was scherper in de duels en met name Jan Peter, Pieter, Albert Jan en Luut speelden uitstekend met behulp van Ljibbe Sicco bij balverlies. A.S.C. kreeg bij uitbraken nog wel kansjes. Er werd niet meer gescoord en dat had Friese Boys wel verdiend. A.S.C. won op basis van de 1e helft terecht deze wedstrijd.

Volgende week staat de wedstrijd tegen concurrent om de 3e plaats in st Anna Parochie op het programma om 11.15 uur.