Verslagen zaterdag 15 oktober 2016

Zaterdag 15 oktober 2016

sjo Bergum/BCV JO15-2 – Friese Boys JO15-1                        2-3         (1-0)

Na de zwaarbevochten zege van vorige week tegen Hardegarijp wachtte wederom een pittige tegenstander Bergum. Ondanks de 3 punten die ze behaald hebben, stonden ze na 1 helft spelen in alle wedstrijden op voorsprong. Bij Friese Boys waren Daniël en Jan Peter niet aanwezig en dat betekende dat er 13 spelers aanwezig waren. Onder prima weersomstandigheden werd er om 10.30 uur afgetrapt.

Friese Boys probeerde net als vorige week de tegenstander onder druk te zetten, helaas lukte dit deels. De thuisclub won de meeste duels en daardoor hadden de verdedigers Luut, Pieter, Ljibbe Sicco en Niels met keeper Jelmer hun handen vol. Halverwege de 1e helft kwam Bergum terecht op voorsprong. Een onzorgvuldige kaats bracht Pieter op links in de problemen, de voorzet daarop volgend werd keurig binnen getikt 1-0. Friese Boys probeerde het wel, maar Klaas en Oane hadden moeite om hun tegenstander voorbij te komen. Toch kwam Friese Boys op gelijke hoogte. Een vrije trap vanaf de middenlijn werd door Nick op maat gegeven op Oane, die zeer koelbloedig bleef na zijn kapbeweging en keurig afrondde 1-1. Op het middenveld hadden Lieuwe Jan en Albert Jan en Nick het zwaar. De thuisclub kwam toch weer op voorsprong op slag van rust. Een corner kon niet weggewerkt worden en werd in het dak van doel geschoten over de op de lijnstaande Ljibbe Sicco 1-2.

In de 2e helft was de thuisclub de betere ploeg en Niels en Pieter hadden het zwaar te verduren met hun tegenstander, maar samen met libero Ljibbe Sicco werden toch menig duels tot een goed einde gebracht. Bergum kreeg 3 kansrijke vrije trappen Jelmer tikte er 1 over en de andere vrije trappen waren niet gevaarlijk. Friese Boys werd in de loop van de 2e helft sterker en wist meer duels te winnen. Toen Klaas op links zijn tegenstander passeerde en in het strafschopgebied zijn inzet zag stranden, was de rebound voor Nick, die met rechts leek raak te schieten, maar een speler kreeg de bal tegen de hand en de scheidsrechter besliste een strafschop. Ljibbe Sicco belastte zich daarmee en schoot raak 2-2. Bergum had nog een inzet op de kruising. Eelze en Marwan hadden nog schietkansen, helaas de kracht ontbrak. In de slotfase kwam Klaas vanaf rechts om zijn tegenstander heen in combinatie met Marten, zijn voorzet belandde in de richting van Oane die in de rug werd geduwd in het strafschopgebied, wederom een strafschop besliste de scheidsrechter. Ljibbe Sicco kon zijn zenuwen de baas blijven en schoot wederom onberispelijk raak 2-3. Bergum zette alles op alles, maar het leverde niets op. Friese Boys pakte vandaag als team de winst. In het wedstrijdbeeld had de tegenstander minimaal 1 punt verdiend. Friese Boys klimt naar plaats 5 in de ranglijst.

A.s. zaterdag 22 oktober wordt er een thuiswedstrijd gespeeld tegen Leeuwarder Zwaluwen JO15-2 om 10.15 uur.

Opende JO9-1 Friese Boys JO9-1                                             7 – 4

OPENDE- Friese Boys reisde als nummer 4 van de competitie af naar koploper Opende. Het verschil tussen beide teams was slechts 3 punten dus de belangen waren groot voor Friese Boys. Bij winst zouden ze op gelijke hoogte komen met Opende welke tot nu toe alles wedstrijden wist te winnen. Na een gelijk opgaande eerste 5 minuten was het, net als tegen Feanstars, een domper toen de eerste de beste kans voor de tegenpartij meteen een goal betekende. Weifelend optreden in de achterhoede betekende dat Friese Boys wederom vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aankeek. Qua veldspel waren de boys niet minder en met iets meer oog voor de vrije man had de stand al lang gelijk kunnen staan. Toch was het Opende die binnen het kwartier ook nog de 2-0 maakte. Gelukkig was het, de vandaag goed spelende, Jesse die na eerder op de lat te hebben geschoten nog voor rust de aansluitingstreffer maakte.

Vol verwachting werd dan ook uitgekeken naar de 2de helft, maar zoals vaker dit seizoen, was het begin weer niet goed en zorgde Opende wederom voor een verschil van 2 goals. Weer was het Jesse die na een goede individuele actie de schade weer beperkte tot 1 goal. Omdat Friese Boys zeker niet minder was leek het een kwestie van tijd dat de beide ploegen op gelijke hoogte zouden komen, maar niks was minder waar. In een tijdsbestek van een aantal minuten scoorde Opende 3 keer en stond er een 6-2 achterstand op het scorebord. Toch werd het na een goede periode van Friese Boys door een eigen goal en nog een goal van Jesse 6-4. Helaas was het slotakkoord voor de koploper en was de 2de nederlaag van het seizoen een feit.

Qua spel was dit Friese Boys wederom niet slechter dan de tegenpartij, maar wederom brak het zelf niet scoren en het te makkelijk weggeven van goals de Boys op.  Goals Friese Boys: Jesse (3) en een eigen goal van Opende.

©Verslag: Hendrik Leegstra.

De onderstaande foto’s zijn van de wedstrijd Opende JO9-1 – Friese Boys JO9-1

©Foto´s: Erik Visser.