Verslagen zaterdag 18 maart 2017

Zaterdag 18 maart 2017

Friese Boys JO15-1 – Hurdegarijp JO15-2        2-2      (0-0)

Na de winst op Nicator vorige week werd er gespeeld tegen Hurdegarijp, dit team had vorige week van de koploper met 8-0 verloren. De wedstrijd werd in Hurdegarijp door Friese Boys gewonnen met 3-1. Albert Jan was afwezig en dat betekende dat er 13 spelers aanwezig waren. Na een onstuimige regenachtige nacht was het veld toch prima bespeelbaar.

Scheidsrechter Germ Hamstra floot om 10.45 uur voor het begin van de wedstrijd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. De tegenstander speelde met 2 spitsen en daardoor kwamen de middenvelders op snelheid door bij balverlies van Friese Boys. Keeper Jelmer redde toen er 2 uitbraken waren van Hurdegarijp. Friese Boys probeerde het wel, maar Hurdegarijp had voldoende snelheid om de aanvallen te onderscheppen. De rust werd bereikt met een brilstand.

In de 2e helft kwamen de gasten een paar keer over de flanken door de verdediging, maar gescoord werd er niet. Nick schoot een vrije trap van 25 meter bijna in het dak van het doel, maar de bal ging rakelings over. Even later mocht Ljibbe Sicco van ongeveer 25 meter aanleggen en hij schoot iets lager, maar wel in de bovenhoek, een mooie vrije trap 1-0. Friese Boys probeerde de wedstrijd te controleren, maar een voorzet via de linkerkant, werd in 2 instanties achter keeper Jelmer gewerkt, Niels redde de eerste keer nog 1-1. Daarna streden de teams voor de winst. Na een perfecte steekbal kwam Hurdegarijp alleen op Jelmer af en hij scoorde beheerst 1-2. Friese Boys probeerde de gelijkmaker te forceren. Oane die ongelukkig speelde kwam er op rechts toch enkele malen doorheen en vanaf rechts werd Klaas in stelling gebracht, die met links uitstekend raak schoot 2-2. In de slotfase was er nog een handsbal in het strafschop gebied van Friese Boys, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Uiteindelijk werd deze sportieve wedstrijd in een gelijkspel omgezet en dat was ook de verhouding.

Zaterdag 25 maart wordt er in Leeuwarden gespeeld tegen de koploper Frisia JO15-3 om 12.00 uur.

Friese Boys JO13-2 tegen SJO Bergum JO13-4

Deze wedstrijd werd door de jongens van Friese Boys met 4-2 gewonnen.

De doelpunten werden gemaakt door Sytse Wiersma, Milan Top 2x en Jarno Pompstra

Friese Boys JO9-1 wint met 17-1 van Broekster Wâlden JO9-2

KOLLUMERZWAAG- Friese Boys mocht vandaag de nummer laatst ontvangen op haar eigen sportpark ‘De Saedkampe’. Daar waar Friese Boys nog geen wedstrijd heeft verloren, heeft Broekster Wâlden nog geen wedstrijd gewonnen. Zoals verwacht werd het dan ook een simpele overwinning voor Friese Boys en werd er dankzij de 17-1 overwinning goed aan het doelsaldo gewerkt.

Het duurde even voordat Friese Boys het krachtverschil in doelpunten wist om te zetten, maar na de eerste goal van Wieger gingen de boys helemaal los. Dankzij goals van Tjitze Jenco, Wieger, Jesse en Syl ging de thuisclub met een 7-0 de rust in.

Na rust werd er ook lustig op los gescoord. In de tweede helft wisten deze zelfde spelers wederom te scoren en voegde ook Jarno zich bij de doelpuntenmakers. De sterke achterste linie, inclusief keeper Lennart, van Friese Boys hadden het vandaag relatief rustig. Toch zorgde één moment van concentratie verlies ervoor dat Broekster Wâlden haar eerste goal van het seizoen kon scoren.

Goals Friese Boys: Jesse (4), Tjitze Jenco (3), Syl (3), Jarno (3), Wieger(3) en een eigen doelpunt.