Verslagen zaterdag 23 september 2017

VIOD JO11-1   –   FRIESE BOYS JO11-1          4-1         (2-0)

Vandaag om 8.10 uur stonden alles spelers klaar bij de Friese Boys kantine. En nadat Laurens 1x in zijn handen klapte en riep, zat iedereen klaar om naar Driesum te gaan. De zon stond al heerlijk aan de lucht te schijnen, dit is een fijne bijkomstigheid na al die nattigheid. Na het startsein werd ook wel duidelijk dat het speelveld van VIOD nog behoorlijk nat dus glad was.

Maar al vrij snel leek VIOD toch het betere team te zijn, tegen een goed terug vechtend Friese Boys. Maar die steeds iets te kort leek te komen, door net iets te zacht of niet goed over te spelen en hierdoor liepen ze steeds een stapje achter de feiten aan. Friese Boys gaf soms ook te veel ruimte achterin vrij rond het strafschopgebied,  Wieger Jitse v/d  Land, Javier Henstra en Jurjen Noorlander waren hard aan het vechten om de bal weer terug naar voren te krijgen. En wanneer zij net niet genoeg weerstand konden bieden, was daar keeper Robert Sijtsma  die ook aardig zijn mannetje stond. Maar na meer dan de helft van de eerste helft gespeeld te  hebben, bleek de aanvoerder van VIOD toch een gat te vinden door de verdediging en langs onze doelman heen 1 – 0. Voor de rust wist VIOD opnieuw een opening te vinden en maakte er 2 – 0 van.

Even met z’n allen rust met een glaasje limonade en nog wat aanwijzingen voor de 2e helft en spelen maar weer. Maar na de rust was er een prachtig overspelen van Jurjen de Boer op Fokke Heikamp die doorpaste naar Jesse Komrij, hierdoor kon Jesse de stand op 2 – 1 te zetten. Ook probeerde  Jelte Feenstra een voorzet naar Tjitze Jenco v/d Land te passen, maar helaas naast. De mee rijzende ouders hoopten nog op een gelijk spel. Maar toen VIOD nogmaals door de  verdediging heen ging en 3 – 1 op het scorebord te zetten, lieten de Friese Boys spelers hun hoofd  een beetje hangen. Hierdoor kon VIOD nog 1x profiteren en zette de aanvoerder van VIOD de stand  op 4 – 1. De jongens van Friese Boys hebben prima gevochten, maar soms tref je tegenstanders die net iets beter zijn. Jammer maar niet te lang treuren.

De kopkes der wer foar en de folgende keer better !!! Goed gedaan mannen.

SJO Broekster Walden JO11-3  –  Friese Boys JO11-2         3-2 (2-2)

Broeksterwoude- Na een ongeslagen reeks wedstrijden in de bekercompetitie stond vandaag de eerste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma.  Het werd een spannende wedstrijd welke kort voor tijd werd beslist door de thuisploeg.

Vanaf het begin van de wedstrijd was wel zichtbaar dat Broekster Walden een beter ingespeeld team had dan Friese Boys. De Broeksters speelden met een team welke al 3 jaar samen speelde en dat was zichtbaar tegen het nieuw geformeerde team van Friese Boys. Toch is er met strijd en wilskracht heel veel te bereiken. Friese Boys zat er kort op waardoor Broekster Walden, behoudens de eerste 5 minuten,  niet meer aan voetballen toe kwam.

Het was dan ook dubbel zuur dat Friese Boys, door een eigen goal, op achterstand kwam.  Hierna kwamen er aan beiden kanten kansen op een goal, maar de vandaag geweldig keepende Bart Gjalt voorkwam erger. Hierdoor kon Syl, na een goede actie op de linkerkant, de gelijkmaker maken en kon de jacht worden geopend om op voorsprong te komen. En die voorsprong kwam er ook. Na een goede pass van Syl kon spits  Jarno uit de rug van de tegenstander lopen en beheerst de 1-2 maken.  Een geweldige opsteker voor het team. Helaas kon de voorsprong niet mee genomen worden richting de rust. Vanuit een corner van Broekster Walden zorgde het tweede eigen doelpunt ervoor dat er met een gelijkspel werd gerust. De eerste helft 4x scoren en toch met 2-2 de rust ingaan is zuur.

En dit gevoel werd alleen maar versterkt in de tweede helft. De gehele tweede helft was het afwachten wie de voorsprong zou pakken. Het team heeft er alles aan gedaan en er waren kansen over en weer. Toch was het de thuisploeg die het meest gelukkig was en kort voor het eindsignaal de overwinning pakte. Erg jammer, maar de stijgende lijn is doorgezet en met deze inzet zullen er zeker nog vele punten gaan volgen.

Goals Friese Boys: Syl van Denzel en Jarno Leegstra

Friese Boys JO11-3 – VIOD JO11-2G                              0-14

KOLLUMERZWAAG- Vanmorgen om 09:00 uur begon de wedstrijd Friese Boys JO11-3 tegen Viod JO11-2G. De aanval van de tegenpartij kwam zeer snel op gang. Friese Boys die gelijk vol in de verdediging moest. Al gauw werd duidelijk dat dit een pittige wedstrijd zou worden. Zo vlogen binnen enkele minuten de doelpunten ons al om de oren. Er was af en toe een mooi stukje verdediging te zien van onze heren. Lennart die af en toe door de goal vloog om de ballen van de tegenpartij tegen te houden. Later nog een mooie verdedigings actie van Wiebe waarmee hij de bal stopte met zijn hoofd.

Jitse passeerde op een gegeven moment de verdediging zeer soepeltjes. Maar uiteindelijk was daar weer de tegenpartij die hem de das omdeed. Later kwam er nog een poging van Jitse en Jarno samen. Jarno kreeg ruim baan voor een schot op de goal maar helaas werd deze tegen gehouden door de keeper. De verdediging van de Friese Boys werd steeds beter maar helaas niet genoeg om de doelpunten van de tegenpartij tegen te houden. Zo stond het de eerste helft 0-7.

Na een goede peptalk in de kleedkamer begonnen onze heren aan de tweede helft. In de tweede helft was er een mooie aanval van de Friese Boys te zien. Jesse Jan kreeg ruim baan richting de goal van Viod. Jitse liep mooi mee naar voren. Maar helaas, de tegenpartij kapte deze mooie aanval af en Jitse raakte geblesseerd. Jitse verliet het veld en Jarno kwam het team weer versterken.

Er was nog een mooi staaltje verdedigingswerk van Jan te zien. Ook al werd hij op een gegeven moment neergehaald door de tegenpartij. Al liggend ging Jan door met verdedigen.Later probeerde Jesse Jan nogmaals richting de goal van de tegenstander te komen. Helaas eindigde deze aanval in een valpartij en Jesse Jan raakte geblesseerd. Samen met Sytse verliet hij het veld en Fokke en Jitse kwamen voor hen in de plaats.

De keeper van de tegenpartij moest nog even kort in actie komen omdat onze heren een kans hadden richting de goal. Maar al gauw was het de tegenpartij weer die onze kant uitkwam. Lennart zag de tegenstander aankomen, die ruim baan hadden voor nog een schot op de goal. Lennart pareerde het schot maar helaas schoot de spits de bal nog binnen.

Tegen het eind van de wedstrijd wordt Jarno omver geduwd door de tegenpartij met een strafschop als gevolg. Hoewel ze dicht bij de goal zijn zit er niet meer een doelpunt voor ons in. Een pittige wedstrijd van begin tot eind. De heren hebben hun uiterste best gedaan. Op naar volgende week toppers!!!

©Verslag: Aafke Boersma.

©Foto´s: Erik Visser.

De foto’s hieronder zijn van de wedstrijd Friese Boys JO11-3 – VIOD JO11-2G.