Friese Boys C2 – Viod C1G einduitslag 1-6

Na de bekerpoule te zijn doorgekomen tegen Zwaagwesteinde, Drogeham en Hardegarijp mocht Friese Boys het opnemen in de knock out fase van de beker tegen de meidentalenten van Viod uit Driesum. Dit team speelt een klasse hoger in de 3e klasse bij de jongens en zij waren gemiddeld 2 jaar ouder. Zij zijn gewend om tegen jongens te spelen. Friese Boys speelde voor de eerste keer tegen een volledig meidenteam. Friese Boys was compleet en om 9.00 uur floot Jac. de Vries voor de start van de wedstrijd.

Vanaf het begin waren de meiden beter en de duels werden door hun gewonnen en bij balverlies van Friese Boys was het veldspel goed verzorgd. Friese Boys kreeg bijna geen kansen en de meiden scoorden regelmatig en de ruststand werd bepaald op 0-4.

In de 2e helft probeerde Friese Boys nog een goaltje mee te pikken. Oane schoot in de korte hoek en de keeper redde uitstekend. Viod raakte nog de binnenkant van de paal en de aanval daarop werd ingeleid door Lieuwe Jan die Klaas op avontuur stuurde via de binnenkant van de paal ging de bal er wel in 1-4. Viod stelde enkele minuten later orde op zaken en scoorde uit een klutssituatie 1-5 en in de slotfase werd een prima steekpass uitstekend benut door de rechterspits en de eindstand werd bepaald op 1-6. De meiden waren een maatje te groot en komen in de bekerkoker. Zaterdag 31 oktober om 9.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen ASC C1 op het programma die met 6-1 in de competitie wonnen, strijd tussen nummers 2 (ASC) en 3 (Friese Boys).