Verslagen zaterdag 25 maart 2017

Friese Boys JO9-1-Buitenpost JO9-3  7-2 (6-0)

KOLLUMERZWAAG- Na in de uitwedstrijd tegen Buitenpost al de volle 3 punten te hebben gepakt werd als snel duidelijk dat dit Friese Boys sterker is dan ‘buur’ Buitenpost JO9-3. Zoals het nu lijkt zal het kampioenschap worden uitgevochten tussen Drachtsterboys en Friese-Boys met als gevaarlijk outsiders Feanstars en Niekerk.

Na een aantal kleine kansen werd de ban gebroken door Jelte. Na een schot van Jesse op de paal was hij er als de kippen bij om de eerste goal van de wedstrijd te maken. Kort hierop maakte Jesse dan toch zijn goal door een corner van Wieger af te ronden. Hierna probeerde Buitenpost wel om de aansluitingstreffer te maken, maar na een snelle uitbraak was het toch weer Friese Boys die (via Tjitze Jenco) wist te scoren. Met deze 3-0 voorsprong werd het steeds gemakkelijker voetballen voor Friese Boys en de 4-0 van Jesse was er één ‘uit het boekje’. Net als de 4-0 was ook de 5-0 van Tjitze Jenco een aanval over meerdere schijven. Van achteruit werd de bal meegegeven aan Jesse welke Jarno in de punt van de aanval vond. Met een goede kaats wist hij Tjitze Jenco in stelling te brengen welke hard doch beheerst het net vond. Nog voor rust scoorde hij ook nog de 6-0.

In de tweede helft daalde het voetbal naar een bedenkelijk niveau. Er werden weinig kansen meer gecreëerd en Friese Boys wist deze tweede helft slechts één  keer te scoren.  Dat Buitenpost de tweede helft twee keer wist te scoren gaf wel aan dat het contrast tussen de eerste en tweede helft wel heel erg groot was. Gelukkig was de marge ruim voldoende en kan Friese Boys zich gaan opmaken voor de uitwedstrijd tegen Niekerk.

Goals Friese Boys: Tjitze Jenco (3), Jesse (3) en Jelte.

©Verslag: Friese-Boys.

©Foto´s: Erik Visser