Verslagen zaterdag 4 november 2017

Friese Boys JO15-1 – MKV JO15-1            1-5                     (1-3)

Na de winst van vorige week op ONT moest er aangetreden worden tegen koploper MKV. Friese Boys was compleet met 14 spelers. Om 10.45 uur werd er afgetrapt onder leiding van leidsman Germ Hamstra.

Onder prima weersomstandigheden schoot Friese Boys uit de startblokken en Nick leek te scoren vanuit punt van het strafschopgebied krulde hij de bal in de verste bovenhoek, maar de lange keeper wist de vingertoppen er nog tegenaan te krijgen en de bal belandde tegen de lat. Friese Boys ging door en MKV was onnauwkeurig in de passing. De spitsen Marten, Yoran en Sieds stichten gevaar, maar de openingstreffer kwam van Nick die een perfecte breedtebal van Yoran in de verste hoek krulde 1-0. een verdiende voorsprong. MKV had snelle spitsen, vooral de invaller spits die in het veld kwam en direct scoorde 1-1. Marwan had het moeilijk met de rechterspits en zijn tegenstander scoorde voor rust 2x. Helaas was libero Ljibbe Sicco niet bij machte om Marwan te ondersteunen. Ruststand was 1-3.

Het spelbeeld was anders, maar in de 2e helft ging Friese Boys door en wederom kansen vooral Yoran en Klaas en Nick, maar geen goal. Halverwege de 2e helft werd Klaas getoucheerd in het strafschopgebied en een penalty werd gegeven. Ljibbe Sicco vorig seizoen alle strafschoppen benut, miste nu compleet, want de bal verdween naast de kruising. Geen aansluitingstreffer, maar het deksel op de neus kwam door een uitbraak en de rechterspits lette op en Jan Peter kwam te laat, hij bleef koel voor keeper Jelmer en 1-4 was een feit. Friese Boys probeerde het wel en Yoran was het dichtst bij alleen voor de keeper schoof hij de bal naast. Uiteindelijk besliste MKV met een kopbal de wedstrijd 1-5. Friese Boys ging strijdend ten onder tegen de koploper. Zaterdag 11 november wordt er tegen Zwaagwesteinde gespeeld om 10.30 uur in De Westereen.