Verslagen zaterdag 7 oktober 2017

Zaterdag 7 oktober 2017

Friese Boys JO11-2 – LAC Frisia 1883 JO11-7  3 – 5 (2-2)

Kollumerzwaag- Voor vandaag stond er een heuse topper op het programma. LAC Frisia JO11-7 was ongeslagen en hoefde tot vandaag nog geen tegengoal te incasseren. Friese Boys stond tot vandaag op een verdienstelijke 3de plek. Na een prima eerste helft, die met een tussenstand van 2-2 werd afgesloten, moest Friese Boys toch hun meerdere erkennen tegen de oudste club van het noorden.

Meteen vanaf de aftrap werd wel duidelijk dat dit LAC Frisia een goed voetballend team is. Friese Boys gaf de aanvallers veel te veel ruimte waardoor de koploper ook de mogelijkheid kreeg op te voetballen. Dankzij goed keepwerk van Bart Gjalt kwam Friese Boys in de beginfase nog een aantal keer goed weg. Toch kwamen ze na een kleine tien minuten toch op achterstand. Na een goede counter van LAC Frisia kwam de verdediging tegen een overtal van spelers te staan en wist LAC de 0-1 op het scorebord te zetten. Even hierna een bijna identiek doelpunt waardoor Friese Boys al met 2-0 achter stond.

Friese Boys gaf niet op en kwam door een eigen goal van LAC terug in de wedstrijd, 1-2. Na deze goal brak een hele goede periode aan voor Friese Boys. Friese Boys speelde frank en vrij waarbij het wachten was op een goal. Na een echte spitsengoal van Jarno, waarbij hij alert reageerde na een schot van Sydse, tikte hij de 2-2 binnen. Een prima tussenstand.

Na rust was de focus of conditie ver te zoeken. Het middenveld zakte niet op tijd en de verdediging liep te ver naar achteren. Hierdoor kreeg LAC weer alle ruimte om goed te combineren. Na een aantal keer goed te zijn weggekomen kwam Friese Boys wederom op achterstand. Na nog een kleine kans voor de thuisploeg werd er wederom uit een counter gescoord, 4-2. De weerstand leek gebroken, maar toen Jarno de 4-3 maakte moest er nog één keer vol gas gegeven worden. Na wat meer risico genomen te hebben en wat kleine kansen gecreëerd te hebben was het kort voor het einde toch de koploper die de wedstrijd op slot gooide.

Al met al een prima wedstrijd tegen het sterkste team van de competitie. Wanneer de jongens deze stijgende lijn weten vol te houden dan worden er nog vele punten verzameld in deze spannende competitie.

Goals Friese Boys: Jarno (2) en een eigen goelpunt

Friese Boys JO7

Vorige week kwamen we helaas met 0 punten terug in Kollumerzwaag, maar gisterenmorgen werd onze eerste overwinning gevierd. Vv Kollum en  ‘t Fean’58 zijn nog een maatje te groot maar volgende week zullen we ze bestrijden op Sportpark Seadkampe