Verslag WTOC 1 – Friese Boys 1 zaterdag 8 februari 2020

FRIESE BOYS HAALT BELANGRIJKE OVERWINNING

OUDWOUDE – In de onderste regionen van de vierde klasse heeft Friese Boys een belangrijke overwinning behaald door met 1-3 van WTOC te winnen. Bij de rust was de stand nog gelijk, 1-1. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Piter-Jacob Bosgraaf, voormalig Friese Boys lid en een kameraad van diverse Friese Boys-spelers. Lammert Dijkstra en Pier Kempenaar van Friese Boys waren om deze droevige reden afwezig. Beide ploegen speelden de wedstrijd met rouwbanden.

Friese Boys was al na vier minuten dicht bij een treffer toen Pieter van der Zwaag uit een vrije trap de paal raakte. Een schot van Dirk-Jan Heidstra werd niet veel later een prooi voor WTOC-goalie Geoffrie Hoiting. Na achttien minuten diende de eerste kans voor WTOC zich aan; Jaap de Bruin bracht Nyckle Smeding in stelling maar diens schot ging voorlangs. Na vijfentwintig minuten werd Smeding opnieuw gevaarlijk, maar deze keer werd zijn schot gestopt door doelman Jelmer Boorsma. Een schot van Tedo de Bruin werd door Boorsma tot corner verwerkt. Uit deze hoekschop belandde de bal voor de voeten van Johannes van der Ploeg die vervolgens hard raak schoot, 1-0. Vijf minuten voor de rust maakte Friese Boys gelijk. Een vrije trap van Eelke Venema werd doeltreffend verlengd door Matthias Scholtus, 1-1.

Direct na de thee was Friese Boys dicht bij een voorsprong, maar doelman Geoffrie Hoiting stopte het schot van Luutzen Postma. Nauwelijks een minuut later was Jaap de Bruin namens WTOC gevaarlijk, maar de bal verdween rakelings naast het Friese Boys-doel. Een kopbal van opnieuw Jaap de Bruin werd gestopt door Jelmer Boorsma. Het was Friese Boys dat de leiding nam toen Eelke Venema na een scrimmage raakschoot, 1-2. Nadat Jilles Bosma zijn schot gestopt zag door Jelmer Boorsma verhoogde Friese Boys de voorsprong. Na een vrije trap van Luutzen Postma kopte Sander Hoekstra raak, 1-3. Een schot van Tedo de Bruin werd gestopt door Boorsma en ook pogingen van Nyckle Smeding en Sybren Bosma hadden geen resultaat voor WTOC. Jelmer Boorsma keerde stijlvol een vrije trap van Wierd de Vries. In de slotfase kreeg Friese Boys na snelle counters nog mogelijkheden op een hogere score maar Rienk Postma schoot naast en invaller Mark de Boer stuitte op doelman Hoiting.