Friese Boys JO13 zaterdag 6 juni 2021

JO13-1 boekt ruime overwinning op Voetbalvereniging Dokkum
Op zaterdagmorgen 6 juni terwijl de regen met bakken uit de hemel viel, werd er begonnen met de eerste competitiewedstrijd sinds 8 maanden op sportpark de Saedkampe in Kollumerzwaag. Daar mochten de Friese Boys V.V. Dokkum ontvangen, om daar hun eerste wedstrijd te spelen van de verkorte competitie. Ondanks dat de zwembroek wel aan kon, zo nat was het, klaagde er niemand. De jongens waren er aan toe om eens even lekker een potje te gaan voetballen.
Nadat iedereen zich had gemeld in de kleedbox, werd er begonnen aan de warming-up. Vandaag stond Jesse op goal, de verdediging bestond uit Jesse Jan, Javier(aanvoerder), Wieger en Lennart. Het middenveld bestond uit Sydse, Jarno, Tjitze en voorin stonden Foppe Durk, Robert en Jitse. Op wissel starten Fokke en Jacob, tijdens de wedstrijd zou er worden doorgewisseld, zodat iedereen de nodige speeltijd zou krijgen.
Nadat Reinder zijn bakje koffie op had, werd er net na 9:00 uur begonnen met de wedstrijd. Beide ploegen zaten vol energie en gingen er vol voor. In het begin van de wedstrijd waren de ploegen even sterk met een klein overwicht voor de Friese Boys. De wedstrijd was maar een minuut oud toen Jitse voor de eerste keer op de goal van V.V. Dokkum schoot, net naast. Het samenspel tussen de spelers was goed en de Friese Boys namen de wedstrijd over. In de 6e minuut was het Robert die verwoestend uithaalde en in de kruising schoot, onhoudbaar voor de keeper van V.V. Dokkum 1-0, een prachtig doelpunt. De toon was gezet en de tegenstander wist met wie hij te doen had.
Friese Boys ging door en er volgenden diverse scoringskansen, maar een doelpunt viel er nog niet. In de 18e minuut van de wedstrijd werd de eerste corner door Tjitze genomen en net over werd gekopt door Javier. In dit gedeelte van de wedstrijd ging het misschien te gemakkelijk voor Friese Boys. De jongens speelden goed samen en de verdediging stond als een huis. Toch begon V.V. Dokkum er weer meer in te geloven en werd de druk steeds groter, het verschil was maar 1 doelpunt. De verdediging van Friese Boys deed er alles aan om ervoor te zorgen dat V.V. Dokkum niet in de buurt van de goal van Jesse kwam. De enkele keren dat V.V. Dokkum er toch doorheen brak was het de goed keepende Jesse die zijn ploeg overeind hield. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, met aan het einde van de eerste helft toch wel overwicht voor V.V. Dokkum. De hele ploeg zorgde ervoor de er met een 1-0 voorsprong ranja en voor de trainer en leider koffie kon worden gedronken.
Tijdens de pauze werd de tactiek besproken en vol vertrouwen gingen de Boys de tweede helft in. Vol gas werd er begonnen aan de tweede helft, er moest worden gescoord om zo de wedstrijd veilig te stellen. Friese Boys ging ten aanval, het was Foppe Durk die in de 33ste minuut bijna scoorde, helaas net naast. Het was 6 minuten later toen de tweede goal viel en er gescoord werd door Sydse 2-0. De ban was gebroken en de wedstrijd was binnen, en de Boys gingen door. De enkele keer dat er een speler van V.V. Dokkum door kwam was het de verdediging van Friese Boys die ervoor zorgden dat de kans onschadelijk werd gemaakt. In de 43ste minuut was het Foppe Durk die de bal kreeg en met een mooie beweging de keeper passeerde en scoorde 3-0.
Slechts 1 minuut later was het Javier die met een goed bekeken afstandsschot scoorde 4-0. Na dit doelpunt namen de Friese Boys een beetje gas terug en werd de wedstrijd uitgespeeld. Aan het einde van de wedstrijd was het Robert die de eindstand bepaalde op 5-0. Een ruime overwinning, die door het gehele team was behaald. Vol vertrouwen gaan de Boys van JO13-1 volgende week naar Vv Kollum.
Verslag & foto’s: Otto Smid