Verslag Friese Boys JO8 zaterdag 26 juni 2021

Friese Boys JO8-2 speelt goed tegen SJO Broekster Walden JO8-2G

KOLLUMERZWAAG – zaterdag 26 juni mocht Friese Boys JO8-2 weer in het wedstrijdtenue verschijnen op sportpark de Saedkampe. Het jonge 8-tal bestaande uit Jesse, Mark, Silvan, Ezra, Ryan, Willem, Mike en Sven, ging vandaag de strijd aan tegen Broekster Walden JO8-2G.
Om 9 uur klonk het startsignaal voor dit mooie duel.
Friese Boys was de eerste minuten sterk aan de bal, dit resulteerde in de tweede minuut tot een mooie 1-0 gemaakt door Willem.
Met erg veel vertrouwen gingen ze de wedstrijd verder. Er werden twee grote kansen gecreëerd door Silvan en Ryan, helaas geen doeltreffer.  Maar ook in het middenveld werd goed gevoetbald door Mike, Ezra en Mark.  Sven wist de keeper van de tegenpartij wel te passeren, 2-0.
De tegenpartij schoot het naar 2-1 d.m.v. een vrije trap.  Friese Boys was daarna weer sterk aan de bal, dit resulteerde tot een 3-1 gemaakt door Ryan (alias Depay)
Voor rust kregen we nog een tegengoal om de oren, 3-2.
Omdat de shirts heel veel op elkaar leken kwam Friese Boys na de rust met de shirts binnenstebuiten het veld oplopen.
Na de rust werd er meer druk gezet door Broekster Walden, hierdoor kregen de jongens van Friese Boys het lastiger.
Door een fantastische redding van Sven werd een doeltreffer voorkomen. De aanval werd weer ingezet, wat positief uitpakte, Jesse maakte  de 4-2.
Broekster Walden kwam heel sterk terug en maakte de 4-3 en 4-4. Wederom wist Jesse het goal van de tegenstander te passeren, 5-4. Helaas hielden we de voorsprong deze helft niet vast en verloren we de wedstrijd met 5-7.
Het duel werd afgesloten met penalty’s. Hier was Friese Boys duidelijk beter, keeper Mike wist meerder penalty’s tegen te houden.

We kunnen weer terug kijken op een leuke ochtend, en wat was het gezellig om er weer publiek bij te hebben.