Verslag Friese Boys MO15 – Blauw Wit MO15

Mooie voetbalpot op de Saedkampe van Friese Boys MO15

Vandaag 26 juni, vooraf aan de 8e finales van het EK, mochten onze meiden van Mo15 ook de wei weer in. Vandaag stond de koploper Blauw Wit op het programma. Lekker weer, het gras kort gemaaid, belooft een mooie voetbalpot op de Saedkampe. Na vorige week een off day te hebben gehad tegen Hurdegaryp, was er iets goed te maken. Ook deze week was het weer lastig om voldoende spelers bij elkaar te krijgen, maar dankzij gastspeler Nina, hadden we toch 13 spelers.

Vanaf minuut 1 liet Blauw Wit weten waar ze voor kwamen. De bal ging makkelijk rond en Friese Boys had daar niet meteen een antwoord op. Dit resulteerde na 10 minuten in de 0-1. Het bleef van onze kant helaas wat rommelig. Blauw Wit creƫerde regelmatig veel ruimte op het middenveld wat het combineren een stuk makkelijker maakt. Met de lange bal probeerden onze meiden een beetje lucht te krijgen, maar de tegenpartij tikte de bal er na 20 min. weer in. Net voor de rust werd het 0-3.

Tijdens de rust bleek al wel dat de conditie een stuk beter was dan vorige week, maar het ging moeizaam.

In de 2e helft begon Friese Boys goed en kwamen er een aantal keren combinerend doorheen. Helaas werd dit niet vertaald in een doelpunt.

Na 10 minuten kreeg onze keeper een afstandschot te verwerken die helaas in het net verdween. Na ongeveer een kwartier in de 2e helft wisten de gasten nogmaals te scoren voor de eindstand 0-5.

Helaas wederom geen winst, maar het team stond er met veel plezier en inzet.