Friese boys JO17-1 speelt laatste wedstrijd in de Regio Cup van de KNVB

Op zaterdag 26 juni werd in Kollumerzwaag de laatste wedstrijd gespeeld voor de Regio Cup van de KNVB. In deze wedstrijd stonden Friese Boys JO17-1 en Opende JO17-2 tegenover elkaar. Dit was voor beide elftallen de laatste wedstrijd van het seizoen en met het prachtige weer was dit een leuk affiche. Beide ploegen begonnen de wedstrijd wat afwachtend en er waren over en weer enkele kansen, desondanks werd er in het eerste kwartier niet gescoord. Opende JO17-2 wist als eerste te scoren door een vrije trap zuiver en hard binnen te schieten: 0-1. De voorsprong werd nog voor rust verdubbeld door de bezoekers. Door enkele fouten bij Friese Boys JO17-1 kon een van de spelers van Opende JO17-2 vrij op de keeper af lopen en de bal binnen schieten: 0-2.

Na een donderspeech in de rust kwam Friese Boys JO17-1 goed uit de kleedkamer en wist binnen twintig minuten een achterstand om te buigen in een voorsprong. Door enkele perfect afgemeten voorzetten konden er in korte tijd drie goals gemaakt worden door de thuisploeg, waardoor ze weer helemaal terug in de wedstrijd waren. Opende JO17-2 bleef goed meevoetballen en gingen niet achter de feiten aan lopen waardoor ze in de 70ste minuut de stand weer gelijk konden trekken: 3-3.  Bij beide ploegen leek de concentratie wel weg te vloeien, want door fouten in de verdedigingen van Friese Boys JO17-1 én Opende JO17-2 kon er door beide ploegen nog één keer gescoord worden. De punten werden uiteindelijk dus gedeeld en de einstand werd bepaald op 4-4. De doelpuntenmakers aan de kant van Friese Boys waren Milan Top 2x en Oane Wiersma 2x