Friese Boys 1 – Holwerd 1 zaterdag 23-10-2021

FRIESE BOYS WINT OEFENDUEL VAN HOLWERD.

Kollumerzwaag – Omdat de wedstrijd tegen Oostergo was afgelast oefende Friese Boys zaterdagmiddag tegen Holwerd. Hun wedstrijd tegen Wardy was namelijk ook afgelast. Friese Boys won het oefenduel uiteindelijk met 3-2.

De eerste wapenfeiten kwamen van Friese Boys maar Andries van der Zwaag schoot in de handen van doelman Lieuwe Verhaag en Dirk-Jan Heidstra schoot naast. Namens Holwerd verscheen Rick Tamminga alleen voor het doel maar zijn inzet ging eveneens naast. Na twintig minuten constateerde scheidsrechter Jan-Theo Raap een handsbal bij Holwerd en dat betekende een strafschop voor Friese Boys. Deze werd benut door Erik Hilboezen, 1-0. Een kopbal van Dirk-Jan Heidstra, na een voorzet van Andries van der Zwaag, verdween in het doel maar wegens buitenspel ging dit feest niet door. Het werd toch 2-0 door Pier Kempenaar die op aangeven van Dirk-Jan Heidstra raak schoot, 2-0. Op slag van rust kreeg Holwerd ook een strafschop na een overtreding op Rick Tamminga. De penalty werd benut door Egbert Dijkstra, 2-1.

Na de thee kreeg Friese Boys de beste kansen. Aldert Hietkamp zag zijn inzet gestopt door doelman Verhaag en Luutzen Postma kopte over na een voorzet van Elwin de Jong. Na een kwartier verscheen De Jong alleen voor het doel en liet 3-1 aantekenen. Namens de gasten schoot Egbert Dijkstra in kansrijke positie naast. Nick de Graaf wist een kans niet te benutten en Aldert Hietkamp miste een enorme mogelijkheid. In de slotseconden bracht Holwerd-speler Jorrit Stielstra invaller Alle Sytze Talsma in stelling en dat betekende 3-2. Meteen daarna floot scheidsrechter Jan-Theo Raap voor het einde.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra