Verslag GSVV 1 – Friese Boys 1 zaterdag 5 maart 2022

FRIESE BOYS VERSLAAT GSVV: 1-3

GERKESKLOOSTER – Friese Boys heeft de tweede overwinning van dit seizoen geboekt. De uitwedstrijd tegen GSVV werd met 1-3 gewonnen. Bij de rust was de stand nog gelijk : 1-1.

De wedstrijd begon sensationeel. Vanaf de aftrap schoot GSVV-speler Marco Kooistra op doel en de bal verdween over Friese Boys-doelman Jelmer Bloem in het net, 1-0. Hieruit putte GSVV moed en de ploeg werd nog enkele keren gevaarlijk. Niels Pel schoot in de handen van Jelmer Bloem en Wichard Alink schoot de bal over het Friese Boys-doel. Namens Friese Boys schoot Pier Kempenaar in de handen van GSVV-doelman Johannes van der Meer. Friese Boys kwam nu beter in de wedstrijd en Johannes van der Meer moest handelend optreden bij een schot van Luutzen Postma en een kopbal van Sander Hoekstra. Na een voorzet van Niels de Vries kopte Dirk-Jan Heidstra namens Friese Boys tegen de lat. Nick de Graaf zag zijn schot gestopt door Johannes van der Meer. Acht minuten voor de thee werd het gelijk: een pass van Rienk Postma belandde bij Sander Hoekstra die vervolgens de gelijkmaker op het scorebord bracht, 1-1. Een minuut later leek Friese Boys op voorsprong te komen maar Johannes van der Meer redde fraai op een schot van Pier Kempenaar. Een schot van Dirk-Jan Heidstra werd pal voor de rust door Van der Meer tot hoekschop verwerkt.

In de tweede helft was Johannes van der Meer in het GSVV-doel vervangen door Jacob van der Veen. In de eerste twintig minuten van  de tweede helft gebeurde er weinig. Na twintig minuten belandde een pass van Rienk Postma bij Luutzen Postma maar diens inzet verdween naast het GSVV-doel. Namens GSVV kreeg Marco Kooistra een schietkans maar de bal verdween ook hier naast. Keeper Van der Veen stopte een inzet van Rienk Postma en redde ook bij een kans van de ingevallen Aldert Hietkamp. Het werd toch 1-2 voor Friese Boys toen Erik Hilboezen raak knalde, 1-2. Bij GSVV kreeg Joren van Manen de rode kaart na een overtreding. Een schot van Gerbert van der Heide verdween over het Friese Boys-doel. Friese Boys besliste daarna de wedstrijd: Goed werk van Nick de Graaf werd afgerond door Elwin de Jong: 1-3.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra