Verslag Dokkum 1 – Friese Boys 1 zaterdag 7 mei 2022

FRIESE BOYS VERLIEST VAN DOKKUM

DOKKUM – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Dokkum met 2-0 verloren. Bij de rust was de stand 1-0.

Het eerste wapenfeit kwam zaterdagmiddag van Dokkum. Na een hoekschop van Dennis de Bruin kopte Erik van Buiten de bal in de handen van doelman Jelmer Bloem. Aan de andere kant werd een schot van Dirk-Jan Heidstra gestopt door doelman Christiaan Wijnsma. Een schot van Dennis de Bruin werd daarna gestopt door Jelmer Bloem. Het werd na tien minuten 1-0 voor Dokkum toen Jordi Minnema van dichtbij scoorde. Doelman Jelmer Bloem bracht redding bij een kans van de pas ingevallen Kees van der Veen. Een schot van Rienk Postma ging voorlangs het Dokkumer doel.

In de eerste minuut na de rust mocht Dokkum een vrije trap nemen. Het schot van Nick Keekstra werd een prooi voor Jelmer Bloem. Een vrije trap van Erik Hilboezen leverde Friese Boys niet meer op dan een hoekschop. Een mooie aanval van Dokkum via Omer Dahir, Kees van der Veen en  Sander van der Ploeg werd door laatstgenoemde doeltreffend afgerond,   2-0. Een minuut later kreeg Van der Ploeg een nieuwe mogelijkheid maar nu schoot hij over. Een schot van Kees van der Veen werd gestopt door Jelmer Bloem. Een vrije trap van Aldert Hietkamp belandde in de handen van Dokkum-doelman Christiaan Wijnsma. Het bleef daardoor bij 2-0.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra