Drachten JO19 – Friese Boys JO19 dd 28-5-2022

Drachten JO19 – Friese Boys JO19       5-3       (3-1)

De laatste competitiewedstrijd stond al weer op het programma in en tegen Drachten. Friese Boys staat met 1 punt op de laatste plaats in de 1e klasse en kan helaas niet meer stijgen. Tegen Drachten werd vorig jaar ook gespeeld en met 5-2 verloren. Friese Boys leiding Johannes en Jelmer hadden 17 spelers mee en dan mag de hoed wel af voor spelers en staf, dat je ondanks tegenvallende resultaten nog met bijna alle spelers het einde van het seizoen haalt. Douwe Jan en Ilian waren afwezig. Friese Boys speelde afgelopen dinsdag een prima partij tegen subtopper Opende en de spelers en supporters hoopten vandaag op een stuntje tegen Drachten, die 2 plekjes boven Friese Boys stond. Helaas in de warming up haakte Lucas af met een knieblessure. Op het hoofdveld van Drachten werd om 10.30 uur afgetrapt onder zonnige weersomstandigheden met een stevige bries. Opstelling keeper Danny, achterhoede Marwan, Luut, Pieter, Roan. Middenveld Sieds, Nick, Jesse. Voorhoede Oane, Marten en Jilt. Wissels Jan Peter, Rowan, Lieuwe Jan, Albert Jan, Oane Bosma en Lucas.

Het eerste plaagstootje was van Friese Boys, helaas geen treffer, maar de tegenstoot werd wel afgestraft, toen de verdedigers Luut en Roan te laat kwamen en keeper Danny dit niet kon repareren 1-0. Friese Boys probeerde toch tot kansen te komen, maar alras bleek dat de tegenstander een stabiel team is geworden, die het fysieke niet schuwde. Friese Boys had de laatste wedstrijden voldoende vertrouwen getankt om hierin geduchte tegenstand te kunnen bieden. Het spel leverde niet heel veel kansen op, toch was Drachten attent in de 1e helft bij enkele onachtzaamheden leverde nog 2 goals op 3-0. Op slag van rust kopte de hardwerkende Jesse een corner van Jilt binnen 3-1, tevens ruststand.

Na de rust startte Friese Boys prima en ging voor de aansluitingstreffer en die kwam er. Een aanval via Nick kwam bij Rowan Damsma terecht, die tegen de hand aanschoot binnen de 16 meter en dat leverde een penalty op, Nick was koelbloedig en benutte dit buitenkansje 3-2. Friese Boys probeerde nog meer energie in hun spel te leggen. Rowan was nog dichtbij met een schotje in de korte hoek, keeper was attent. Het moet wel gezegd worden dat Drachten in de counter gevaarlijk was en dat leverde hectische situaties op, halverwege de 2e helft kwam Drachten door de verdediging en uiteindelijk kon keeper Danny de inzet niet pareren 4-2. Wie dacht dat Friese Boys opgaf had het niet bij het rechte eind, want na een ingooi vanaf links was het Jan Peter die de bal voorgaf, maar gedragen door de wind ging de bal over de keeper heen en zo zeilde de aansluitingstreffer het net in 4-3. Een mooie meevaller voor de equipe van Johannes en Jelmer. Friese Boys bleef strijden, helaas werd dit niet beloond. Drachten besliste in de slotfase de wedstrijd, toen een voorzet werd binnengewerkt 5-3, dit was ook tevens de eindstand.

Friese Boys JO19 maakte dit seizoen 69 goals in 28 wedstrijden en scoorde in bijna alle wedstrijden.

16 doelpunten na de winterstop in de 9 competitiewedstrijden

Nick 4, Jesse 3, Jan Peter 2, Sieds 2, Marten 1, Rowan 1, Elwin1, Ilian 1, Marwan1.

12 doelpunten na de winterstop in 3 oefenwedstrijden tegen 2e klassers

Nick 7, Marten 3, Jilt 1, Ilian 1.

26 doelpunten voor de winterstop in de 9 competitiewedstrijden

Nick 8, Jilt 6, Oane 3, Ilian 2, Rowan 2, Sieds 2, Jan Peter, Jesse, Yoeri.

10 doelpunten voor de winterstop in 4 oefenwedstrijden tegen 3 2e klassers en 1e klasser

Nick 3, Jilt 3, Rowan 2, Marten 1, Jan Peter 1.