Verslag Friese Boys – Birdaard dd 4-6-2022

FRIESE BOYS IN SLOTWEDSTRIJD LANGS FC BIRDAARD: 4-0

KOLLUMERZWAAG – Friese boys heeft de thuiswedstrijd tegen FC Birdaard met 4-0 gewonnen. Bij de rust was de stand 1-0.

Al in de eerste minuut was het raak voor Friese Boys: Na een voorzet van Dirk-Jan Heidstra schoot Pier Kempenaar raak, 1-0. Twee minuten later was het bijna gelijk toen Lars Wouda namens de gasten tegen de lat schot. Doelman Bjorn Kooyenga van FC Birdaard redde vervolgens op inzetten van Dirk-Jan Heidstra en Pier Kempenaar. Namens FC Birdaard schoot Arjan Hiemstra naast. Na bijna een half uur stuitte Pier Kempenaar opnieuw op doelman Kooyenga. De rebound van Kempenaar verdween over het doel. In de slotfase van de eerste helft zette Friese Boys nog eens aan maar Dirk-Jan Heidstra en Pieter van der Zwaag hadden geen succes.

In de tweede helft was FC Birdaard dicht bij de gelijkmaker toen Wilco van Kammen tegen de paal schoot. Friese Boys kwam daarna op 2-0 toen Luutzen Postma uit een vrije trap raakschoot. Drie minuten later werd Nick de Graaf gelanceerd en dat betekende 3-0. Nadat Pier Kempenaar naast kopte werd het pal daarop 4-0 door een treffer van Sieds Bijker. Friese Boys kreeg nog enkele kansen maar gescoord werd er niet meer. Na afloop waren er bloemen voor Jappie de Vries (50 jaar trainer) en voor Trainer Martin Brandsma en elftalleider Jappie Bosma wegens bewezen diensten.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra