Verslag Kootstertille 1 – Friese Boys 1 zaterdag 3-9-2022

Kootstertille 1 – Friese Boys 1            7-0       (4-0)

De 1e bekerwedstrijd werd gespeeld tegen de kersverse 3e klasser Kootstertille.

Friese Boys startte in de volgende opstelling keeper Jelmer Boorsma achterhoede Rienk Postma, Oane van der Heide, Andries van der Zwaag, Marwan Egeh middenveld Luutzen Postma, Jelmer Bloem, Nick de Graaf voorhoede Pieter van der Zwaag, Dirk Greijdanus en Pier Kempenaar wissels Jelmer Brinkman.

Onder warme weersomstandigheden klonk het beginsignaal van scheidsrechter De Ruijter uit Suameer om 14.00 uur. Kootstertille was vanaf het begin de heersende partij en kwam in de 2e minuut op voorsprong door Aize Storm, die vanaf links de bal over keeper Jelmer Boorsma heen krulde 1-0. Friese Boys liep vanaf dat moment achter de feiten aan en kon tot de 24e minuut de score beperkt houden. Toen Harmen Tabak vanuit de draai raak schoot was het verzet gebroken 2-0. In de 32e minuut was het André Faber die van dichtbij binnenschoot 3-0. In de 35e minuut kopte Gerbrand Waaksma de ruststand op het scorebord 4-0. Friese Boys had nog 2 kansen maar Pieter van der Zwaag schoot in vrije positie in handen van de keeper en Dirk Greijdanus richtte over het doel van Marcel Kempenaar.

In de 2e helft 2 ongewijzigde teams, het spelbeeld bleef hetzelfde, Kootstertille domineerde en liet Friese Boys niet in de wedstrijd komen. Pier Kempenaar was dichtbij een treffer, maar schoot hoog over. Na 10 minuten was het Gerbrand Waaksma die een individuele actie in de korte hoek afmaakte 5-0. Gerbrand Waaksma zorgde met een fraai afstandschot voor de 6-0. Friese Boys kreeg nog een paar kansen op de eretreffer, maar Pier Kempenaar en invaller Riemer Atema konden deze niet verzilveren. Invaller Anne Harm Hoekstra zorgde vanaf rechts met een individuele actie voor de 7-0 en dit was tevens de eindstand.

Aanstaande dinsdag 6 september 2022 om 20.00 uur staat de 2e bekerwedstrijd tegen 5e klasser Jistrum op het programma. Zaterdag 17 september 2022 wordt de laatste bekerwedstrijd thuis gespeeld tegen 5e klasser Noordbergum.

Verslag: Hielke de Graaf

Foto’s: Sake Beerstra