Verslag Friese Boys JO8 zaterdag 3-9-2022

Op deze zonnige zaterdagochtend was het dan eindelijk zover! De fanatieke nieuwelingen van de jo-8 mochten voor het eerste de weide betreden. Vol goede moed begon de reis richting Veenwouden.

Na een enthousiaste peptalk van coaches Jacob en Edger klonk om 08.45 het fluitsignaal. Na 1 keer samen trainen en een op elkaar ingespeelde tegenstander was het voor Friese Boys behoorlijk zoeken naar posities, elkaar en hoe het voetbal nou allemaal werkt.

Na 5 minuten spelen was het 3-0 voor Veenwouden, echter kwam Friese Boys steeds meer aan de bal. In de 7e minuut werd door een prachtige redding van Jochem de 4-0 tegen gehouden, echter werd deze even later alsnog gescoord. Na 10 minuten spelen en een achterstand van 5-0 floot de scheids af voor de 1e time out. De trainers probeerden iedereen iets meer duidelijkheid van posities te geven, maar het enthousiasme van deze jonge fanatiekelingen zorgde ervoor dat de posities nog niet werden behouden. In de 18e minuut was daar de eerste serieuze kans voor Friese Boys, Siebren kwam dichtbij de goal. Jammer genoeg zorgde een verdediger van Veenwouden ervoor dat deze bal niet achter de keeper belandde. Met 7-0 gingen we de rust in.

Vol goede moed begon Friese Boys aan de 2e helft. Ondanks dat het tegengoals regende werd er binnen Friese Boys een eigen competitie opgestart, namelijk de competitie van de beste sliding. Rienk, Bernt en Geale namen deze onderlinge strijd behoorlijk serieus en we kunnen wel concluderen dat op dit onderdeel de komende tijd niet meer getraind hoeft te worden.
Met een achterstand van 12-0 gingen we de time out van de tweede helft in. Ondanks het enthousiasme van de trainers/leiders begon de vermoeidheid wat in te slaan bij Friese Boys. Mark en Lieke probeerden op het middenveld samen nog een stabiele basis te vormen en de rust in de ploeg te houden. Echter raakten de benen van alle spelers uitgeput en was het niet meer te voorkomen dat Veenwouden nog een aantal treffers ging maken. Na de 17e tegengoal was daar eindelijk het fluitsignaal.

Natuurlijk kwam na fluitsignaal nog het allerbelangrijkste van de wedstrijd, het penalty schieten. Met het penalty schieten werden toch nog de nodige goals voor Friese Boys gemaakt.

Het was een leerzame zaterdag voor zowel de trainers/leiders als voor de spelers. Ondanks de grote nederlaag is toch het gevoel van trots wat overheerst bij een ieder. Wat hebben ze het goed gedaan. Met deze zaterdag als uitgangspunt kijken we uit naar de rest van het seizoen met deze toppers! De zaterdagochtend werd afgesloten met een ijsje, dik verdiend!