Verslag Friese Boys 1 – Noordbergum 1 dd 17-9-2022

Friese Boys 1 – Noordbergum 1        1-4       (1-3)

De laatste wedstrijd in de beker tegen 5e klasser Noordbergum was voor Friese Boys een formaliteit.

Friese Boys kon niet verder in de beker, na verlies tegen Kootstertille en winst tegen Jistrum, Noordbergum had nog een kansje als Kootstertille niet te dik zou winnen van Jistrum.

Onder leiding van scheidsrechter Reitsema kon pupil van de week Yvar van der Land de aftrap verrichten en werd er onder winderige omstandigheden gespeeld. Friese Boys startte uitstekend en leek op voorsprong te komen toen Pieter van der Zwaag op rechts een voorzet op Luutzen Postma losliet en de bal werd op een haar na gemist. In de 10e minuut was het een vrije trap van Noordbergum die werd aangeraakt en keeper Danny Veenstra werd daardoor verrast met als gevolg een dwarrelbal in het doel 0-1. Even later een vrije trap van Noordbergum vanaf links en deze werd bij de 2e paal ingekopt 0-2. Een tegenvaller voor de equipe van Ayelt van Zuiden. Friese Boys probeerde terug te komen in de wedstrijd met hard werken en loopacties. In de 24e minuut werd Andries van der Zwaag aan de lijn de diepte ingestuurd door Pieter van der Zwaag, Andries maakte een overtreding op de laatste man van Noordbergum, maar mocht doorgaan van de scheidsrechter, de voorzet die volgde werd binnen getikt door Pier Kempenaar 1-2. Daarna kabbelde de wedstrijd verder, door het hoge gras en de glijpartijen en de onnauwkeurigheid in de passing van bij beide teams was het niveau niet best. Een vrije trap van Noordbergum die wederom werd aangeraakt viel op slag van rust binnen 1-3, dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft kwam voormalig Friese Boys keeper Albert Kobus in het doel bij Noordbergum. Noordbergum was de betere ploeg, maar was onnauwkeurig in de afwerking. Friese Boys creëerde ook kansen met Nick de Graaf (geblokt), Dirk Jan Heidstra (kopbal in handen van de keeper). De goal viel aan de andere kant in de 71e minuut uit een vrije trap, die nogmaals werd aangeraakt en achter de verbouwereerde keeper Danny Veenstra in het doel verdween 1-4. Beide teams kregen nog kansen, Nick de Graaf (schoten over en naast) en Riemer Atema (over) waren dichtbij, maar gescoord werd er niet meer. Noordbergum werd door deze uitslag 2e in de poule, omdat Kootstertille met 9-0 won van Jistrum en op doelsaldo poulewinnaar werd.

Na de wedstrijd werd Wietze van der Land (nu Noordbergum speler) in het zonnetje gezet, vanwege zijn 350 wedstrijden bij Friese Boys, waarvoor hij nog geen afscheid had gekregen.

Zaterdag 24 september 2022 wordt de 1e competitiewedstrijd gespeeld thuis tegen VIOD om 14.30 uur.