Verslag Friese Boys 2 – ONT 4 dd 27-5-2023

Friese Boys 2 bij vlagen een genot voor het oog.

Vandaag stond de laatste wedstrijd van de competitie op het programma, thuis werd er onder leiding van arbiter Jacob Broersma om 13:00 afgetrapt tegen ONT 4.

René mocht vandaag de aanvoerdersband om, hij speelde vandaag de laatste wedstrijd in het ‘twadde’ en maakt komend jaar de overstap naar het ‘fjirde’. Die aanvoerdersband gaf René geen druk want hij maakte na twee minuten al een panna. Na een kwartier spelen hadden de spelers wat moeite met beslissingen van scheidsrechter Jacob, nodig commentaar werd er op hem afgevuurd en veel spelers kregen een waarschuwing. Op het moment dat Friese Boys wat meer leek aan te zetten scoorden de bezoekers met de eerste kans. Auke werd omspeeld en de speler van ONT kon zo de bal in het net schuiven 0-1. Goudhaantje van de laatste weken Boyen leek vandaag weer te gaan scoren, een goede rush door het veld werd niet beloond tot doelpunt maar wel als corner. Deze corner werd genomen en viel af voor Feike, hij stond toevallig op de goede plaats en maakte er 1-1 van. Vlak na de 1-1 was er weer een beslissing waar de spits van ONT het niet mee eens was, hij kreeg de praatkaart en kon 10 minuten toekijken vanaf de kant. Ruimtes ontstonden hierdoor en leek het soms alsof Barcelona van de jaren 2012 er stond te ballen, David Villa (Sander), Andres Iniesta (Erik) & Xavi (René) tikten de ballen a la tiki-taka over. De momenten dat ONT er met 10 man nog doorheen kwam werd de buitenspelval perfect toegepast door Bowy. Vlak voor rust trok Friese Boys de wedstrijd naar zich toe, René maakte na 40 minuten de 2-1, dat deed hij met harde lob in de verre hoek. De aanvoerdersband gaf René vleugels, hij had alleen nog geen assist op naam, maar daar hoefden we niet lang op te wachten want in de 45+1e minuut gaf hij een assist met een hakballetje, Sander schoot raak 3-1.

Na rust was het taak om snel de wedstrijd in het slot te gooien, kansjes waren er via Sander en René alleen gingen dezen niet tussen de palen. Ont maakte na 57 minuten de aansluitingstreffer 3-2. Friese Boys leek wat aangedaan en had het even lastig, 4 minuten later was er een wereldredding nodig van Auke Kroket die de mosterd uit de kruising tikte, hij hield Friese Boys op voorsprong. Het middenstuk van de tweede helft was het lastiger voor beide ploegen, de hitte kostten de 22 mannen veel energie en werden er wat meer overtredingen begaan. Aldert en Dennie hadden wat ‘nuttige’ overtredingen nodig om het rustig voor Auke te houden. Invaller Thijs die veel energie met zich mee bracht maakte een rush langs de hele linkerflank, hij gaf de bal afgemeten voor alleen Mark mistte wederom een 1-op-1. Kansen kwamen er even veel met de invallers en ONT kon niet alles meer behappen, schoten van Mark werden nog tegengehouden. Ondertussen had Sander wat mooi praat: ‘Mark moet zo snel lopen dat zijn voetbalschoenen blijven staan’. Tien minuten voor tijd was er een mooie aanval, JP gaf de bal op Mark die in een moeilijke hoek terecht kwam en besloot de bal voor te geven, Hylke kopte deze bal tegen de touwen 4-2. De eventuele vijfde treffer kon ook nog komen alleen redde de keeper nog op een schot van Thijs. Ook Auke hield voor de resterende minuten zijn doel leeg en zo floot Jacob voor een terechte 4-2 eindstand.

Na de wedstrijd werd vlagger Eeuwco nog even bedankt voor het seizoen en werden René en Evers (helaas afwezig) afgezwaaid richting het fjirde. De derde helft stond verder in het teken van een teamuitje naar Ni Hao in Groningen, ook werden hier de nodige kroegen bezocht.

Namens heel het ‘twadde’ willen we alle supporters en vrijwilligers bedanken voor dit seizoen en zien we uit naar komend seizoen.

Opstelling Friese Boys 2: Auke, Bowy (45. Kevin), Dennie, Aldert, Feike, Erik, JP, Ymbert, Boyen (45. Mark), Sander (60. Thijs), René (67. Hylke)