Friese Boys niet opgewassen tegen Wykels Hallum

HALLUM – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Wykes Hallum met 5-0 verloren. Bij rust was de stand al 4-0.

De eerste twintig minuten kwam Friese Boys ongeschonden door al moest doelman Auke Hoekstra goede reddingen verrichten op schoten van Gwen Dijkstra en Erik Niemarkt. Voor Friese Boys kwam Marten Starkenburg daarna tot een schot in de handen van thuisclub-goalie Desmond Louwerens. Nadat Pieter Dijkstra naast het Friese Boyss-doel schoot was het na bijna twintig minuten raak. Een schot van Bjorn Dijkstra verdween via Gwen Dijkstra achter Auke Hoekstra, 1-0.  Een voorzet van Pieter Dijkstra werd twee minuten later ingeschoten door Erik Niemarkt, 2-0. Acht minuten voor de thee mocht Pieter Dijkstra een hoekschop nemen en deze werd ingekopt door Gwen Dijkstra, 3-0. Na een overtreding op Gwen Dijkstra mocht de thuisclub daarna nog een strafschop nemen die door Pieter Dijkstra snoeihard werd ingeschoten, 4-0. Auke Hoekstra voorkwam de 5-0 met een prima redding op een schot van Bjorn Dijkstra.

Na de thee ging de Wykels Hallum-storm enigszins liggen en kwam Friese Boys meer voor het thuisclub doel. Een schot van Pieter van der Zwaag ging over. Na een goede actie van Jurjen Bosch liet Gwen Dijkstra met een kopbal zijn derde treffer noteren, 5-0. Friese Boys kreeg daarna enkele kansen op de eretreffer. Eberhard Kloosterman raakte van afstand de onderkant van de lat en aanvaller Marten Starkenburg kreeg drie mogelijkheden maar stuitte evenzovele keren op doelman Louwerens waardoor het 5-0 bleef.