Finales schoolvoetbal bij Friese Boys dd 15 mei 2024

KOLLUMERSWEACH – Onder prachtige weersomstandigheden werden woensdagmiddag 15 mei op sportpark De Saedkampe in Kollumerzwaag de regiofinales van het schoolvoetbaltoernooi gespeeld in 2 poules van 6. Er werd gestreden om het kampioenschap door meiden groep 7/8 en jongens-gemengd groep 7/8.

De vrijwilligers van Friese Boys hadden het uitstekend voor elkaar. Om 14.00 uur werd het 1e fluitsignaal gegeven en volgens schema was het 17.00 uur einde van het toernooi. Bestuurslid Siebren de Boer van Friese Boys reikte aan alle 12 teams medailles uit en voor de nummers 1 van de beide poules was er een bokaal, beschikbaar gesteld door de KNVB.

Bij de meiden was OBS ’T Fonnemint uit St Annaparochie de winnaar met 13 punten en de nummer 2 Eker uit Anjum 9 punten, nummer 3 IBS Pompeblêd De Westereen 7 punten, de overige teams: De Arke Burgum 5 punten, De Voorde Drachten 4 punten en de Stapstien uit Kollumersweach 1 punt.

Bij de jongens was Het Anker uit Drachten de sterkste met 11 punten, gevolgd door Eben Haezer uit Dokkum 8 punten en IKC Eben Haezer uit Menaam 7 punten, de overige teams CBS De Sprankeling Damwâld 6 punten, De Wrâldpoarte uit Garijp 3 punten en de Stapstien uit Kollumersweach 3 punten.

De twee winnaars gaan door naar de district finales in Drachten op 29 mei. De winnaars van de districtsfinales gaan naar Zeist voor de landelijke finale op 12 juli (Op de KNVB Campus in Zeist).

Een geslaagde middag dankzij de vrijwilligers (scheidsrechters en kantinepersoneel), teams en supporters.

© Verslag: Hielke De Graaf

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys