Verslag TLC JO11-5 – Friese Boys JO11-2 zaterdag 14 april 2018

Leek- Voor de verre uitwedstrijd tegen koploper TLC moest er gespeeld worden zonder de geblesseerde Sape. Dankzij een grandioze wedstrijd werd de koploper in het hol van de leeuw verslagen met 2-3.

Met een extra man in de verdediging werd er begonnen aan deze belangrijke wedstrijd. De verwachte druk van TLC kwam er ook, maar de eerste 5 minuten werden goed doorstaan. Toch was het TLC die het eerste doelpunt wist te maken.  Dit was toch wel een domper voor het team. Gelukkig was het Syl die na een goede rush eigenhandig de gelijkmaker wist te scoren. Hierna kwamen er 3 grote kansen voor Jelte maar deze werden keer op keer goed gepareerd door de keeper van TLC. En zoals zo vaak weet de tegenstander hierop dan wel te scoren en gingen de boys met een 2-1 achterstand richting de kleedkamer.

Na de rust begon Friese Boys furieus aan de tweede helft. De mouwen werden opgestroopt, de duels werden gewonnen en de koploper wist niet waar ze het moest zoeken. Na een eerste waarschuwing, schot op de paal van Jarno, werd er volop druk gezet. Na een fantastische assist van Foppe Durk wist Jarno dan toch de 2-2 te maken. Kort daarop, na een goede combinatie tussen Sydse en Jelte, zette laatstgenoemde Jarno alleen voor de goal en werd de achterstand omgezet in een voorsprong. Met man en macht werd deze voorsprong verdedigd. Ondanks dat de scheidsrechter lang liet doorspelen werd er niet meer gescoord en pakte Friese Boys de volle 3 punten. Een groot compliment voor het team die als een collectief vocht voor de punten.

Goal Friese Boys: Jarno (2) en Syl