Verslag Friese Boys 1 – VIOD 1 dinsdag 1 mei 2018

FRIESE BOYS VERLIEST THUIS VAN VIOD DRIESUM

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de zege op De Sweach geen passend vervolg kunnen geven. Thuis tegen VIOD Driesum werd met 1-2 verloren. Deze stand was reeds bij rust bereikt.

De thuisclub kwam niet goed uit de startblokken en binnen twintig minuten leidde VIOD met 0-2. Na elf minuten snelde Nykle-Durk van der Valk door de Friese Boys-verdediging. Zijn schot werd gestopt door doelman Gerwin van der Meulen maar de rebound werd ingeknald door Sjoerd Visser, 0-1. Na twintig minuten leeds Friese Boys balverlies en VIOD profiteerde met een goede aanval die werd afgerond door ex-Friese Boys-speler Kees Hansma, 0-2. Friese Boys, dat nog niet gevaarlijk was geweest, scoorde onverwacht tegen. Een voorzet van Andries van der Zwaag werd ingekopt door Sander Hoekstra, 1-2. Pal voor de rust waren de gasten dichtbij 1-3. Eerst schoot Sjoerd Visser via een Friese Boys-been voorlangs en uit een corner kopte Roelof van der Veen keihard tegen de lat. Direct na de thee zag Gerald Mous zijn vrije trap uit de hoek getikt door Gerwin van der Meulen. Dirk-Jan Heistra kwam een teenlengte tekort na een voorzet van René de Jong en  VIOD-doelman Otte Visser had de nodige problemen met een voorzet van Rienk Postma. Marten Starkenburg werd nog gevaarlijk maar zijn schot ging naast waardoor VIOD met 1-2 won.