Verslag Friese Boys JO11-1 – RWF JO11-2 Uitslag: 8 – 4

Kollumerzwaag, 8 september 2018:

Voor de tweede bekerwedstrijd van het seizoen moest er worden aangetreden tegen RWF. Na de eerste wedstrijd vrij gemakkelijk te hebben gewonnen was dit duidelijk een sterker team dan de week ervoor. Toch wist Friese Boys uiteindelijk ook deze wedstrijd te winnen.

Waar vorige week de beoogde doelman van Friese Boys JO11-1 nog keepte gaf Lennart na de wedstrijd nog eens aan dat hij liever wil voetballen. Daarom stond Jelte vandaag op goal en speelde Lennart in de verdediging. Beide spelers speelden vandaag een prima partij op een voor hun nieuwe positie.

Waar het vorige week nog even wennen was, stond er vandaag een prima spelend team. De contouren van dit nieuwe team worden steeds meer zichtbaar. Het was dan ook Friese Boys die de eerste goal wist te maken. Nadat Jarno L de bal keurig onder controle wist te krijgen na een harde pass van Sydse E werd de bal goed breed gelegd op Jarno v K die beheerst scoorde. Lang kon Friese Boys niet genieten van de voorsprong want RWF maakte al vlot de gelijkmaker. Maar al snel hierna was het Jarno L. die de 2-1 wist te scoren. Friese Boys had het betere van het spel maar toch wist RWF weer de gelijkmaker te maken. Hierop werd er ingegrepen en kreeg Syl een wat meer verdedigende rol. En dan wordt het voor de tegenstanders lastig om hem voorbij te komen. Samen met de ook prima spelende verdedigers Lennart, Jacob en Wybe stond de achterhoede prima. Kort voor rust was het de hardwerkende Jesse Jan die Friese Boys beloonde voor het goede spel en de 3-2 ruststand op het bord zette.

Na rust ging Friese Boys door met waar het de eerste helft mee was geëindigd, namelijk het zeer verzorgd voetballen op de helft van de tegenstander. Sydse E zorgde voor de 4-2 en na een goal van RWF scoorde Sietse H de 5-3. Hierna was het de beurt aan Syl die met een fantastische solo de bal tegen de touwen knalde, 6-3. Het slotakkoord was voor Jarno v K en Jesse Jan die deze wedstrijd beide 2 goals maakten.

De overwinning is mooi maar de manier waarop was nog mooier. Een sterke verdediging en een bij tijden ‘swingend’ middenveld met Sydse E, Sietse H, Jitse, Jesse Jan en Hielke geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Ook met de vorm van spits Jarno L zit het wel goed getuige de goal en de maar liefst 6 assists.

Goals Friese Boys: Jarno v K(2), Jesse Jan(2), Jarno L, Sydse E, Sietse H en Syl