Verslag Friese Boys JO9-1 – Ternaard JO9-1 zaterdag 18 mei 2019

V.V. Ternaard JO9-1 was de tegenstander van de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018/2019. Een zware tegenstander, waarvan eerder nog werd verloren. Op deze zomerse zaterdag 18 mei trapten de heren en dame van Friese Boys JO9-1 om 12.00 uur af in Kollumerzwaag.

Vanaf minuut één was de bedoeling van Friese Boys duidelijk: winnen! De samenwerking was weer super en iedereen was fel op de bal. Dat resulteerde erin dat Friese Boys de baas was en Ternaard het nakijken had. Goede passes vanaf het middenveld van Ywer, Zaya en Ruben zorgden voor uitstekende kansen voor Paul. Hij trapte er in de eerste helft drie tegen het net van de tegenstander. Kort voor rust kwam Ternaard op 3-1, waarna het tijd was voor ranja.
De tweede helft was niet veel anders dan de eerste helft. Het positiespel ging goed, de verdediging met Tim, Amos en Thije stond als een huis en keeper Wynand was voortreffelijk vandaag! Paul scoorde ook in de tweede helft drie goals. In de slotfase wist Ternaard toch nog twee doelpunten mee te pikken. Eindstand 6-3. Een wedstrijd om trots op te zijn!

Het was een geweldig seizoen voor de heren en dame van de JO9-1, waarin ze halverwege -onder leiding van trainers Mowlid en Bote en leiders Auke en Sape- de succesvolle overstap naar de 2e klasse maakten. Helaas wordt er voor deze leeftijdscategorie geen ranking meer bijgehouden. Navraag door fanatieke trainers, leiders en ouders leerde dat het qua punten een gedeelde 1e plaats zou zijn geweest. Kampioenen dus en stuk voor stuk talenten voor de toekomst!