Amelandia JO11-G – Friese Boys JO11-1 (1-0) 2-5 Zaterdag 1 juni 2019

HOLLUM- Voor de tweede seizoenshelft was de 2de plaats het hoogst haalbare. Bij aanvang van deze wedstrijd op ´Sportpark de Slinger´ was het verschil slechts één punt in het voordeel van S.C. Amelandia. Dus alleen een overwinning zou de 2de plaats veilig stellen. De thuiswedstrijd eindigde in 3-3.

Ondanks dat Friese Boys de betere was kwam het niet tot scoren de eerste helft. De keepster van Amelandia speelde een geweldige partij en Amelandia stond achterin goed en compact. Net als in de thuiswedstrijd was het een snelle uitbraak die ervoor zorgde dat Amelandia tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Deze 1-0 was tevens de ruststand.

De tweede helft ging door als de eerste, Friese Boys was de betere maar Amelandia gevaarlijk in de counter. Ondanks goede kansen van Friese Boys was het Amelandia die ook nog de 2-0 maakte. Deze goal kwam als een mokerslag binnen. Maar in plaats van dat de jongens de kopjes lieten hangen werd de rug gerecht en ging de inzet en vechtlust van 100% naar 110%. Al snel werd de 2-1 gescoord en rook Friese Boys bloed. Er werd volop druk gezet en de gelijkmaker hing in de lucht. En de gelijkmaker viel, maar een gelijkspel was niet voldoende en met de laatste krachten werd de 3-2 eruit geperst. Op dit moment was de 2de plek veilig gesteld maar in plaats van de voorsprong proberen te verdedigen werd er doorgegaan met aanvallen.

De beste verdediging is immers de aanval… Uiteindelijk werd het 2-5 en mogen de jongens terug kijken op een zeer geslaagd jaar met een kampioenschap, een 2de plaats en het bereiken van de laatste 4 van het bekertoernooi. Grote klasse van dit geweldige team!

Na afloop werden de spelers getrakteerd op patat en snacks bij de plaatselijke Cafetaria De Fretpot dat werd aangeboden door sponsor #WeedFree Service uit Kollum, waarvoor dank. Hierna gingen de spelers, staf en supporters naar het strand om verkoeling te zoeken in de Noordzee.