Nieuwjaarsreceptie 2020 Friese Boys

Zaterdagmiddag hield Friese Boys uit Kollumerzwaag de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie die ook dit keer druk werd bezocht. Voorafgaand was er weer een winter wandeltocht georganiseerd van ongeveer 8 km met als tussenstop een bezoek aan de Ysklub Winterwille Kollumersweach waar o.a. Gaatze Douma warme chocomel en cake had klaar staan voor de inwendige mens.

De nieuwe voorzitter van Friese Boys Django Damsma blikte in de kantine nog even terug op het afgelopen jaar en hij begon zijn speech met ´Ik heb eens gelezen dat er 2 dagen zijn, waar we geen grip op kunnen krijgen namelijk: de dag van gisteren en de dag van morgen´. Hoogtepunt was dat eerste elftal kampioen geworden was en gepromoveerd naar de 4e klasse, en we hopen dat Martin Brandsma met zijn staf dit voor 2020 met het niveau kan doorzetten voor behoud in 4e klasse aldus de voorzitter.
Voor de gehele speech kijk dan onderaan dit bericht:

*********************************************************************
Ik wil iedereen, ook namens het bestuur van harte welkom heten op deze nieuwjaarsreceptie 2020 van ons Friese Boys.

Ik heb eens gelezen dat er 2 dagen zijn waar we geen grip op kunnen krijgen: De dag van gisteren en de dag van morgen
Zo kort na de jaarwisseling is er een periode van bezinning en een moment waarin we terugkijken en stil staan bij het jaar dat we achter ons laten.

2019 ligt inmiddels achter ons!! Na al het goede van de afgelopen dagen heeft de winter wandeling hedenmiddag de eerste overtollige vetcellen weer verdreven.
2019 Het heeft zoals altijd in het leven toppen en dalen gebracht, mooie en verdrietige zaken hebben zich razendsnel afgewisseld, mensen die ons in 2019 zijn ontvallen: ”We herinneren het ons als de dag van gisteren”

Dit raakt dan niet alleen ons Kollumerzwaag, maar is ook binnen onze omgeving en vereniging als Friese Boys en mens direct voelbaar en aan elkaar verbonden zowel de lach alsmede de traan. Voor 2020 zal dit niet anders zijn in ziekte en verdriet, vreugde en blijdschap, emotie en beleving; de dag van Morgen , we weten het niet
Wat we wel weten is: sportief en organisatorisch ging 2019 zeer goed.

Albert van Seggeren nam maar liefst na 6,5 jaar voorzitterschap afscheid, dank nog voor de inbreng en inzet.
We zijn met ons eerste elftal kampioen geworden en gepromoveerd en laten we hopen dat Martin Brandsma met zijn staf dit voor 2020 met het niveau kan doorzetten voor behoud in 4 de klasse. Spannende competities in de jeugd en senioren teams hebben zich voor de zomer al afgespeeld waarbij het kampioenschap wel of net niet kon worden gevierd zowel in de zaal FVVK 2019 toernooi, als in het veld. Ook na de zomerstop mochten de dames 35+, heren 45+ en JO-17 zich al weer vlot tot kampioen uitroepen.

Er werd een nieuw record gevestigd door onze technisch directeur Mient Mulder, met zijn virale internet actie ala Overmars. Met maar liefst een aanloop van 3 meter werd het record van 7 cm en 4 mm neergezet qua buikschuifactie, een hele prestatie! Technisch gezien zijn er grote stappen gezet met de TC en met het Jeugdbestuur.
Ze hebben het voor elkaar gekregen om op de juiste plekken de juiste trainers en mensen te plaatsen en te binden voor onze vereniging. Ook in 2020 hopen we hierop verder te kunnen bouwen. Wat is dit eigenlijk mooi. Een vertrouwde BASIS neer zetten voor iedereen elk jaar weer Plezier en Prestatie combineren en probeer het beste eruit te halen wat er mogelijk is voor een ieder die lid is, of toekomstig lid wil worden.

Financieel is Friese Boys gezond, iets waar we trots op mogen zijn in deze moeilijke tijd.
Hoofdsponsor Jumbo Kollum en alle Goud sponsoren zijn samen met alle andere sponsoren betrokken bij onze vereniging. Het laat maar weer eens zien dat de bereidwilligheid voor langere tijd aanwezig is en een groot aandeel binnen onze vereniging vertegenwoordigd qua financiële middelen en injecties waar we trots op mogen zijn en voor langere tijd mee mogen werken voor onze vereniging.

Ook word er inmiddels hard gewerkt om in 2020 plannen te realiseren waarin we op voort mogen bouwen voor de toekomst, denk aan verlichting en andere belangrijke zaken. Overleg zal met Gemeente Noardeast-Fryslân 2020 regelmatig moeten gaan plaatsvinden om dit voor elkaar te krijgen. Naast alle activiteiten die er 2019 geweest zijn, denk aan een volle Pubquiz, drukke gezellige Sponsoravond met de wedstrijd tegen FC Groningen, het vissen, Sinterklaas, aardappelactie zullen door de Supportersvereniging, PR en Club van 100 ook weer genoeg activiteiten ondersteund worden voor in 2020.

Zo zijn er de komende 5 weken de volgende activiteiten op touw gezet:
Darten 17-18 januari
Spelregelavond 24 januari
Snert Challenge 31 januari
Vrijwilligers avond met Klún & Knoffelhakke 1 februari
FIFA toernooi 7 februari
KORTOM HET LEEFT!!!

Daarom Petje af en een diepe buiging namens bestuur en mijzelf als persoon, voor jullie als belangrijk onderdeel binnen ONZE Friese Boys vereniging en erbuiten!
Vrijwilligers en gewone mensen die belangeloos hun ding doen, dag in dag uit! vanaf het 1e elftal tot de mini pupil, van 35+ tot damesteam, van schoonmaak en lijnentrekker tot kledingbeheer, van kantinepersoneel tot PR, van Club van 100 tot Supportersvereniging, van technische commissie tot de verschillende besturen, zonder dan ook maar iemand te passeren. Wij doen en bouwen het wel samen bij ons eigen Friese Boys en in ons eigen Kollumerzwaag.
Een mooie les, laten we ook voor 2020 hiermee blijven doorgaan en met elkaar betrokken blijven, laat elkaar binnen onze vereniging en daar buiten iedereen accepteren en respecteren.

Nieuwe regels die mogelijk ook weer vanuit de overheid en KNVB, gemeentes worden opgelegd. Iedere nieuwe insteek, keuze of gedachte heeft direct gevolg voor elkaar als mens en onze vereniging! Mochten er discussies of problemen ontstaan, zet samen de schouders eronder om tot oplossingen te komen, ga in gesprek met elkaar in plaats van de achter de welbekende rug om……

Als Leider, teamspeler en persoon binnen de vereniging kan dit zo blijkt. We mogen er gewoon staan op ieders gebied en op ieders niveau en met ieder zijn eigen rol. Het werkt goed blijkbaar. Laat dit dan voor 2020 de uitdaging en boodschap zijn om lichtpunten te genereren met elkaar zo ook voor dit nieuwe jaar. Een groot compliment naar jullie allemaal alvast, ik hef het glas in ieder geval met een trotse glimlach en we wensen jullie namens het hoofdbestuur, Folle Lok en Seine ta en een mooi goed sportief jaar.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys