Ropta Boys JO13-1JM – Friese Boys JO13-1 zaterdag 2-10-2021

Goed spelende Friese Boys wint bij Ropta Boys.
Op deze zonnige zaterdagochtend vertrokken de Boys van JO13-1 vol goede moed richting Oosternijkerk om daar op Sportpark De Fiver aan te treden tegen Ropta Boys. De opstelling van vandaag was Marvin in de goal, de verdediging bestond uit Jesse, Hessel, Jesse Jan(aanvoerder) en Durk. Het middenveld bestond uit Jacob, Arjen en Jarno. De aanvallers van vandaag waren Giovanni, Jelte en Bouke. Op de bank starten Hielke, Lennart en Bjorn. Tijdens de wedstrijd zou er weer door worden gewisseld zodat alle spelers de nodige speelminuten zouden krijgen. Na de warming-up begon de wedstrijd om 9:20. Na het verlies vorige week tegen Blija/Holwerd waren de trainer en leider benieuwd hoe deze wedstrijd zou worden aangepakt. Vol overgave begon Friese Boys aan de wedstrijd, ze wilden laten zien wat ze konden en zetten Ropta Boys vol onder druk. Het was dan ook pas de 2de minuut dat Jacob met een mooi schot scoorde 0-1. Een prima start voor de jongens die meer wilden en doorzetten. Het was bijna weer raak in de 5de minuut dat de bal via Jesse, naar Jacob ging die de bal op zijn beurt weer naar Giovanni speelde, die op de lat schoot. Het overwicht in het begin van de wedstrijd was voor Friese Boys en daaruit ontstonden ook de nodige corners. Het was dan ook Jelte die wist te scoren in de 6de minuut uit een corner van Jarno die via Jesse Jan bij Jelte kwam 0-2. Het verschil was gemaakt, maar de Boys gingen door. In de 8ste minuut scoorde Bouke bijna toen er een aanval via Jarno, naar Giovanni ging. Kon Friese Boys dit hoge tempo volhouden? Halverwege de eerste helft begon Ropta Boys toch meer greep op de wedstrijd te krijgen, maar de verdediging stond als een huis. Met goede en vakkundige ingrepen van Jesse, Durk, Hessel, Lennart en Jesse Jan. Het middenveld was zeer balvast met Jarno, Jacob, Arjen, die ballen zeer strak naar de aanvallers speelden Giovanni, Jelte, Bouke, Bjorn en Hielke. Die vandaag de nodige kilometers hebben gelopen. Toch ontstond er aan het einde van de wedstrijd toch meer ruimte en mogelijkheden voor Ropta Boys. Maar daar stond Marvin die met en zonder pet echt zijn mannetje stond en met goede reddingen de ballen uit de goal hield. Zeer tevreden over deze eerste helft gingen de jongens om ranja en de trainer en leider om een bakje koffie.
Tijdens het begin van de tweede helft werd het meteen duidelijk dat Ropta Boys de strijd nog niet had opgegeven. Zij probeerden de snelheid uit de wedstrijd te halen en op die manier de Friese Boys te ontregelen. De eerste 6 minuten waren voor de Ropta Boys, maar de Friese Boys hielden stand. Er was in de 37ste minuut nog wel een aanval van Friese Boys waarbij Giovanni bijna scoorde, maar het was buitenspel. Uit de corner die daarop volgde scoorde Ropta Boys 1-2. Ropta Boys kwam weer een stapje dichterbij, maar de Friese Boys antwoorden direct. Met eerst een grote kans voor Jacob en daarna een doelpunt voor Arjen die vanuit een corner wist te scoren in de 39ste minuut 1-3. De Friese Boys waren er wel over uit dat de punten vandaag mee gingen naar Kollumerzwaag. In de 43ste minuut was er nog een schot van Jacob die net over ging. In de 46ste minuut was er ook nog een corner Jarno die via de keeper van de tegenstander bij Jelte kwam die scoorde 1-4. De winst was in de knip, het verschil was gemaakt. In de 50ste minuut was er nog een penalty voor Friese Boys omdat Jelte in het strafschopgebied onderuit werd geschoffeld. Helaas voor Friese Boys werd de bal door de keeper gered en werd de eindstand bepaald op 1-4. Zeer tevreden ging de ploeg weer huiswaarts, deze overwinning was behaald door het gehele team. Iedereen had keihard gewerkt, nu vol goede moed op de naar de volgende wedstrijd.
Verslag: Otto Smid
Foto´s: Erik Visser