Verslag Friese Boys JO17-Hardegarijp JO17 zaterdag 11-12-2021

FRIESE BOYS JO17 KLIMT NAAR DE 3e PLAATS
Op een koude wintermorgen in december werd de confrontatie tussen Friese Boys Jo17 en vv Hardegarijp Jo17 afgewerkt.
Bij winst doen de rood-witten hele goede zaken op de ranglijst. Om half 11 werd er afgetrapt onder leiding van arbiter Luimstra.
Op een nogal verhard veld door de ijzel werd het een rommelig begin van beide ploegen. De bal kon nauwelijks aan de voet blijven en ook werden de passes niet goed ingespeeld. Kansen leverde het niet echt op de eerste 20 minuten maar na goed combinatie voetbal tussen Jarno de Jong en Sieds Bijker was het Riemer Atema die genadeloos de trekker overhaalde en de stand op 1-0 zette. Na deze goal kreeg Friese Boys nog enkele goede mogelijkheden om de marge te verdubbelen maar Jarno de Jong miste een goede mogelijkheid van dichtbij en ook een vrije trap van Riemer Atema ging net voorlangs.De ruststand bleef dan ook 1-0.
Na de thee pauze ging het Friese Boys een stuk gemakkelijker af, de mannen uit Hardegarijp creƫerden nauwelijks kansen en konden de bal niet in de ploeg houden. Dit leverde dan ook een aantal goeie mogelijkheden op. Via Klaas Pieter Huntelaar werd de stand na 60 minuten op 2-0 gezet na dat de spits, zoals zo vaak dit seizoen, op de juiste plaats stond en de bal binnen kon werken.10 minuten later was het weer raak via Sieds Bijker die met een bekeken stifje over de doelman de stand op 3-0 zette.
Doordat Hardegarijp deze wedstrijd amper gevaarlijk werd was het ook extra zuur dat Arbiter Luimstra de bal, na een handsbal van Sil Klaver, op de stip legde. Voor Hardegarijp was dit de mogelijkheid om de eer te redden en dat deden ze dan ook.Met een hard schot door de midden werd de stand op 3-1 gebracht.Deze goal zorgde overigens wel voor veel vreugde aan de kant van Hardegarijp want ondanks de ruime achterstand leek het net of werd er in de laatste minuut van een Champions League finale gescoord.De eindstand bleef dan ook 3-1.
Door deze overwinning klimmen de boys naar de derde plaats op de ranglijst en dit overtreft ieders verwachting want na een slecht begin waarin veel punten werden weggegeven en bleven liggen hebben de mannen het uitstekend op de rit de laatste weken.
Volgende week volgt de laatste wedstrijd van 2021. Uit in Leeuwarden tegen MKV’29 Leeuwarden Jo17-1 om 12.00 uur.
Bij winst is zelfs de tweede plaats in de Eerste Klasse nog mogelijk, Dit zou een fantastische prestatie zijn waar we met zijn allen enorm trots op kunnen zijn.
  • Spelregels alle categorieĆ«n zijn te vinden onder kopje Programma.