Geslaagd jeugdtoernooi zaterdag 15-1-2022

Geslaagd jeugdtoernooi bij Friese Boys

Zaterdag 15 januari werd een geslaagd toernooi georganiseerd voor alle jeugdteams van Friese Boys tot aan de Jo17 en Mo17. Op een donker grijze ochtend werd er vanaf 9 uur door de jongste teams afgetrapt, Er werd met verschillende leeftijd categorieën gewerkt om het zo eerlijk mogelijk te houden voor iedereen. Categorie 1 bestaande uit teams als: Ajax, Feyenoord, PSV en FC Utrecht was voor de Jo9-2 en Jo8.

Deze categorie werd gewonnen door PSV (Willem, Melle, Milan en Siebren).

Categorie 2 voor Jo9-1, Jo10 en Jo111 bestaande uit de volgende teams: Excelsior, FC Volendam, FC Emmen en ADO Den Haag werd glansrijk gewonnen door ADO Den Haag (Karst, Annet, Niels, jorit en Sieuwke).

De 3e categorie voor de Jo12 en Jo13 bestond uit de volgende Italiaanse ploegen: Juventus, Inter, AS Roma en Atalanta Bergamo. Deze categorie werd gewonnen door Atalanta Bergamo (Sytse, Bouke, Hielke, Jesse, Thije en Zaya).

De laatste categorie voor de Jo15, Jo17 en Mo17 bestond uit de volgende ploegen van de Afrika Cup: Kameroen, Marokko, Ivoorkust, Nigeria, Algerije en Senegal. Marokko (Jarno, Femke, Jitse en Sape) trok aan het langste eind en won deze categorie met 1 nederlaag 4 overwinningen.

Het toernooi was een groot succes met over de hele ochtend verdeeld vanwege de corona maatregelen 91 deelnemers. Na de tijd kregen alle spelers drinken en een zakje snoep mee.

De organisatie lag in handen van: Renze Veenstra, Hylke Boersma, Hielke de Graaf, Luutzen Postma, Bowy de Boer en Niels de Vries. Scheidsrechters deze ochtend waren: Hielke de Graaf, Peter Luimstra, Mark de Boer en Jac. de Vries.

Foto’s gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys