In memoriam Alice Machiela.
Zondagmiddag zijn we geschrokken toen Henkie het bestuur appte dat Alice was overleden. 4 jaar geleden schrokken wij ook al van het bericht dat Alice ongeneeslijk ziek was. De laatste weken ging haar gezondheid snel achteruit en zondag is ze helaas overleden.
Persoonlijk kende ik Alice al heel lang, heb haar en ik denk de meesten van ons Alice beter leren kennen toen ze verkering met Henkie kreeg en automatisch lid van de Friese Boys familie werd. In het begin was Alice vaak als bezoekster bij de wedstrijden en na afloop van de wedstrijden bleef ze gezellig in de kantine zitten. Na verloop van tijd begon Alice als vrijwilligster bij Friese Boys. Leidster bij de meisjes en kantinemedewerkster dit heeft ze altijd met veel passie en liefde gedaan. Alice hield wel van gezelligheid dus de kantine vond ze geweldig. Het laatste wat ze voor Friese Boys gedaan heeft was de online bingo. Skoanheit Jitze zou de bingo doen maar voelde zich op de bewuste dag niet helemaal fit omdat het coronatijd was konden wij als bestuur geen risico’s nemen. Alice bood haar spontaan aan als bingovrouw. Ondanks dat ze enorm nerveus was deed ze dit hartstikke goed en mede door haar inbreng werd de bingo een enorm succes. Alice was voor deze avond speciaal gekleed, de meesten zullen de beelden nog wel herinneren.
Henkie en Alice hadden een grote vriendenkring en daardoor hebben ze ook veel feestjes, hier kon Alice enorm van genieten. Vaak een feestje thuis, bij vrienden, camping of kantine gezellig bij elkaar zitten. Onlangs hebben ze de verjaardagen van Henkie en van Alice uitbundig gevierd wetend dat dit de laatste keer zou zijn dat ze dit gezamenlijk konden doen.
Alice was een lieve, spontane en aardige vrouw. Zoals eerder genoemd hield ze van feestjes en gezelligheid. Alice had ook een enorm gevoel voor humor. Toen zij de laatste snertchallenge won en ik haar persoonlijk feliciteerde, zei ze tegen mij “Jan ik ben blij dat ik gewonnen heb maar ben nu wel het snertwijf van Kollumerzwaag”.
Alice was ondanks haar ziekte altijd positief en opgewekt. Wij wisten dat Alice ziek was en dat ze vaak naar het ziekenhuis moest voor behandelingen en het was altijd spannend als er weer een uitslag kwam. Vanaf het begin bleef alles vrij stabiel en de buitenwereld kon niet zien dat Alice ziek was dat zag je niet aan haar, Alice ging altijd maar door. Helaas kreeg Alice een aantal weken te horen dat ze in het ziekenhuis niets meer voor haar konden doen en vanaf dat moment ging Alice snel achteruit. We hebben heel veel respect hoe Alice, Henkie, Alette en Rianne met de ziekte zijn omgegaan.
Afgelopen zaterdag heeft Alice nog een wens uitgesproken aan onze voorzitter Django Damsma . Nu we met Friese Boys in het jubileumjaar zitten wil Alice dat alle activiteiten door zullen gaan. Dit respecteren we maar de beleving zal bij velen wel wat anders zijn.
Wat zullen wij bij Friese Boys haar gaan missen. Alice zullen we blijven herinneren als een lieve, positieve en aardige vrouw en niet als “snertwijf” zoals ze zelf zei.
Wij wensen namens het bestuur en heel Friese Boys Henkie, Alette, Sake en Rianne heel veel sterkte voor de toekomst nu ze zonder hun lieve vrouw en mem verder moeten. Wij wensen Jitze en Annie, verdere familie en vrienden ook heel veel sterkte voor de komende tijd.
Jan Kempenaar
Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys