Ternaard lijd pijnlijke nederlaag tegen Friese Boys.
TERNAARD- V.V. Ternaard heeft zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Friese Boys dat met maar liefst 1-8 won van de formatie van trainer van Gorsel die op alle fronten werd afgetroefd. Vooraf gaande aan de wedstrijd kwam de selectie op de foto met hun compleet nieuwe out fit van hoofdsponsor AKKERMAN VLOEREN.
Dan de wedstrijd waarbij trainer van Gorsel diverse basis spelers miste om verschillende redenen, maar gezien de goede wedstrijd van vorige week uit tegen Lions waren de verwachtingen toch wel hoog gespannen bij Ternaard om de drie punten vandaag thuis te houden. Het was pupil van de week Trienke Hiemstra die om half drie de wedstrijdbal, aangeboden door “SLAGERIJ SMIT” aanbood aan scheidsrechter de Velde-Harsenhorst uit Wommels die hierna voor het begin van de eerste helft floot en Ternaard mocht aftrappen. Het is hierna gelijk Friese Boys dat de bal veroverde en er snel uit komt waarbij de verdediging van Ternaard gelijk in de 1ste minuut al een hoekschop moet weg geven die echter niets op leverde voor Friese Boys. Zo blijft Friese Boys het spel dicteren en met veel inzet en strijd drukt het Ternaard achter uit. Zo ook in de 11de minuut als Pier Kempenaar op volle snelheid het strafschop gebied van Ternaard in gaat en ten val komt door dat hij over de voet van Wietse Sipma struikelt, is het iedereen bij Friese Boys die om een strafschop schreeuwt, maar de goed leidende scheidsrechter de Velde wuift alles weg en geeft een achter bal. Echter in de 13de minuut is het dan wel raak voor Friese Boys als het hoge voorzet vanaf links niet goed beoordeeld wordt door keeper Nanning Bulthuis, is het Friese Boys speler Pier Kempenaar die koppend de 0-1 maakt. In de 15de minuut mag Friese Boys even buiten het strafschop gebied van Ternaard een vrije trap nemen die hard wordt ingeschoten door Luutzen Postma die echter de bal op de paal schiet waarna de terug springende bal voor de voeten van Pieter van der Zwaag komt die simpel de 0-2 maakt. In de 18de minuut eindelijk eens een prima aanval van Ternaard als David de Vries prima de bal vanaf rechts voor brengt op de mee op gekomen Jan Pieter Prins die de bal prachtig inkopt maar helaas tegen onderkant lat van het Friese Boys doel waarna de bal het veld weer instuit en de verdediging van Friese Boys kan opruimen. Dit was de kans voor de aansluiting voor Ternaard. In de 25ste minuut is het Roel Hoekstra die mag opkomen en daarna kan uithalen waarbij zijn vlijmend schot net nog door keeper Jelmer Boorsma de bal over zijn doel kon tikken ten koste van een hoekschop voor Ternaard die niets zou op leveren. Maar in de 38ste minuut is het opnieuw Friese Boys dat toe slaat over links en de bal door Nick de Graaf scherp wordt voorgebracht naar de 2de paal waar de inkomende Friese Boys speler Pier Kempenaar er als de kippen bij is en de 0-3 scoort. Toch doet Ternaard in de 42ste minuut nog iets terug als Andries Vlasman wordt aan gespeeld en op volle snelheid door mag gaan en met een droge schuiver keeper Jelmer Boorsma passeert en de 1-3 maakt. Wat kan Ternaard nog? Niets blijkt het antwoord, in de 45ste minuut opnieuw Friese Boys dat er razend snel uit komt en Dirk Jan Heidstra iedereen er uitloopt en beheerst de 1-4 maakt. Gelijk hierna fluit scheidsrechter de Velde voor de rust en kan Ternaard tot bezinning komen.
Na rust brengt trainer van Gorsel Ronald Post en Wesley Plooy in de ploeg voor Almer Zijlstra en Janco Postma. Wat kan Ternaard nog?, maar het is gelijk weer Friese Boys dat met veel strijd en inzet Ternaard terug dringt en in de 52ste minuut zelfs op 1-5 komt door Nick de Graaf. Zo ontstaan bij Ternaard wat kleine blessures en wordt het spel er niet beter op in de tweede helft en is het Friese Boys zowaar dat in de 71ste minuut opnieuw toeslaat als uit een prima aanval Pieter van der Zwaag koppend de 1-6 maakt. Nog is het leed bij Ternaard niet geleden dat op alle fronten wordt overlopen en niets meer lukt bij Ternaard. Zo wisselt trainer van Gorsel in de 67ste minuut Germer van der Weg en brengt hij nog Alex van der Weg voor hem in het veld. Maar het is Friese Boys dat in de 68ste minuut opnieuw toeslaat als Pieter van der Zwaag de 1-7 simpel mag inschieten en daarna in de 69ste minuut mag Pieter van der Zwaag ook de 1-8 maken. In de 76ste minuut wordt nog een buitenspel doelpunt van Ternaard afgekeurd, maar na 90ste minuut voetbal is het hierna de goed leidende scheidsrechter de Velde die voor de laatste maal fluit en maar twee gele kaarten hoefde te trekken, één voor Ternaard als ook één voor Friese Boys. Zo kwam er een einde aan een wedstrijd waarbij Ternaard op alle fronten was afgetroefd door Friese boys dat met veel inzet en strijd Ternaard bestreden had.
Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys